Terugblik: de 25 beste optredens van Sziget 2019

Foto: Sandor Csudai

Elk jaar staan zeven dagen lang de vetste en meest uiteenlopende artiesten op de podia van Sziget, maar dit jaar is dat anders? Nu moeten we het doen met de ontzettend goede herinneringen van voorgaande jaren. Gelukkig is er genoeg moois om uit te kiezen. Vandaag blikken we terug op jullie 25 favoriete optredens van Sziget 2019.

Toen we jullie vroegen naar jullie favoriete shows van Sziget 2019, gingen de antwoorden alle kanten op. Er kon er echter maar één de beste zijn. De volledige top 25 beste optredens van Sziget 2019 check je hieronder.

De Sziget countdown

25. Tamino
24. Frank Carter & The Rattlesnakes
23. Franz Ferdinand
22. Whispering Sons
21. Masego
20. Frank Turner
19. Richard Ashcroft
18. Razorlight
17. The Blaze
16. ABBA Tribute
15. Maribou State
14. Roosevelt
13. Polo & Pan
12. The 1975
11. Post Malone
10. Parcels
9. Twenty One Pilots
8. Florence + The Machine
7. James Blake
6. Martin Garrix
5. Mackelmore
4. Idles

3. Ed Sheeran

De eerste avond kende meteen Sziget’s grootste headliner ooit. Niemand minder dan hitmachine Ed Sheeran blies de pannen van het dak. Met een grote verzameling hits van ‘The A-Team’ tot ‘Shape Of You’ had de sympathieke Brit meer dan genoeg materiaal om het bomvolle veld uit zijn dak te laten gaan. Ondanks zijn grote successen staat Ed nog steeds alleen op het podium en vertrouwt hij voor zijn show geheel op zijn gitaar en een grote verzameling effectenpedalen. En dat werkt als een trein!

2. The National

The National Matt Berninger
Photo: Rock Star Photographers

Het was van te voren best even spannend: The National op feestfestival Sziget, werkt dat nou een beetje? Het bleek van wel. Hoewel het veld niet zo proppie vol stond als bij Ed Sheeran, wist de groep van Matt Berninger degenen die wel aanwezig waren extra te raken. Het was dan ook niet uitbundig meezingen met grote hits, maar meeneuriën met de ingetogen kunststukjes die The National in zijn repetoire heeft. Hoogtepunten vormen nieuwe tracks ‘Rylan‘ en ‘Light Years’, het onverslaanbare ‘Mr. November’ en frontman Matt zelf, die meerdere keren het hek over klimt om midden in het publiek te staan. Een welkome afwisseling van de vele meebrullers en feestacts die het festival geprogrammeerd heeft staan. Wat is het toch fijn dat dit óók op Sziget kan.

1. Foo Fighters

Maar er kan er maar één de beste zijn, en zijn we nou echt verbaast dat dat Foo Fighters is? Vanaf Dave Grohls eerste iconische schreeuw is het volgepakte veld voor het hoofdpodium ingepakt. Openingstrio ‘All My Life’, ‘Learn to Fly’ en ‘The Pretender’ zet direct de toon voor een 2,5 uur durende Greatest Hits-show. Dave is goed bij stem en de band werkt tracks in een hoog tempo af. Foo Fighters is overduidelijk nog lang niet klaar met rocken. Met hun onuitputtelijke energie en enthousiasme zijn de heren dan ook de perfecte match voor Sziget.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen