Misty Fields ‘Het Bos In’: Kleiner, maar onverminderd genieten

Dit jaar geen grootse jubileumeditie van Misty Fields. Maar de gelegenheid zomaar voorbij laten gaan? Daar wilde de organisatie niets van weten. Onder de naam ‘Het Bos In‘ vond het festival in afgeslankte vorm tóch plaats.

Geen 2000 bezoekers, maar slechts 150 per dag. Je zou haast vergeten dat het normaal zo’n groot festival is. Door middel van een prachtig festivalterrein, een klein podium en een flinke dosis Brabantse gezelligheid zorgde Misty Fields voor een fijne, intieme sfeer. Op het veld waren allerlei verschillende soorten tafels en stoelen bij elkaar geraapt. Het festivalterrein, dat zich bevindt in het natuurgebied ‘De Groote Peel’, stond vol met bomen die waren aangekleed met sfeerverlichting. Ook kregen de bezoekers direct een festivalbandje om, waardoor het echte festivalgevoel niet kon ontbreken. De bezoekers hadden er dan ook zin in, de opluchting dat men weer naar livemuziek kon was duidelijk zichtbaar.

Voordat de livemuziek startte was er ruimte voor de randprogrammering. De bezoekers konden dagelijks deelnemen aan het wandel- en fietsprogramma. Daar kregen de deelnemers ook de kans om uit te zoeken wie de eerste namen van volgend jaar zijn. Het festival beloofde deze morgen bekend te maken.

In de bosrijke omgeving konden de bezoekers, vooral bestaande uit Misty Fields fans van het eerste uur, volop genieten van livemuziek. Verdeeld over drie dagen zorgden negen bands voor vermaak. Er was geen mogelijkheid tot het boeken van internationale artiesten, waardoor de organisatie onder meer één van de spannendste Nederlandse bands strikte: Pip Blom. Door de kleine setting was er veel ruimte voor interactie met het publiek, wat dan ook regelmatig gebeurde. Het publiek schreeuwde om een lekkere rockplaat, een verzoek die de band graag beantwoordde. Vanuit hun stoelen gingen de toeschouwers vervolgens uit hun dak.

Het werd de festivalbezoekers dit keer makkelijk gemaakt. Geen bier in plastic bekers maar uit flessen. Ook kreeg je geen last van keuzestress tijdens etenstijd. Een warme maaltijd zat namelijk inbegrepen bij het ticket. Het heeft allemaal zo zijn voordelen. Richting het eind van de avond werd nog ‘streuf’ (dialect voor pannekoeken) tevoorschijn gehaald. Die bleek behoorlijk populair bij de Misty Fielders, want binnen de kortste keren ontstond een grote rij (op anderhalve meter) bij de pannenkoekenkraam. Om ervoor te zorgen dat het bij de uitgang niet te druk zou worden, bleef de bar nog even open. Dat er geen band meer speelde, maakte veel bezoekers niets uit. Verschillende groepjes begonnen spontaan muziek af te spelen op hun telefoon, waardoor een ware afterparty ontstond.

Corona maatregelen

Het Brabantse festival had ook voldoende protocollen uitgewerkt om de anderhalve meter afstand te bewaren. Bij de ingang werd je direct begroet door twee vrolijke gastheren die de bezoekers op de hoogte brachten van de corona- maatregelen. Zo werd overal op het festivalterrein met éénrichtingsverkeer gewerkt en had iedereen een vaste tafel.

Buiten dat er dit keer niemand tegen je been aan staat te zeiken bij het urinoir doet die anderhalve meter afstand toch vooral terugverlangen naar een normale festivalzomer.

Één ding is zeker: Misty Fields gaat volgend jaar gewoon door. Het is alleen nog de vraag in welke vorm.

Misty Fields 2021

Misty Fields

Ontdekkingsfestival Misty Fields is al vijftien jaar een begrip. In het prachtige en bosrijke natuurgebied ‘De Groote Peel’ presenteert het Brabantse festival jaarlijks nieuwe ontdekkingen en de headliners van morgen. Naast nieuwe muziek presenteert het festival ook beeldende kunst, theater en documentaires. Het evenement heeft ook een uitgebreid aanbod aan eten en drinken.

  • Locatie: Natuurgebied ‘De Groote Peel’, Heusden
  • Datum: 10-12 september 2021
  • Tickets: Nog niet bekend
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.