‘Nieuwe muziek Rammstein op komst’

17922
Rammstein
Foto: Bart Heemskerk

Het lijkt erop dat we nieuwe muziek van Rammstein krijgen. De bandleden zijn namelijk gezien op de plaats van hun studio.

Volgens Rammstein World zijn enkele bandleden en technici gespot in het Franse Saint-Rémy-de-Provence. Hier ligt de studio van de mannen. Andere mensen, die normaal gezien ook met de band in de studio zitten, zijn daar ook. Dit hebben zij namelijk op hun sociale media gezet. Bovendien liet drummer Christoph Schneider weten dat de heren dit jaar aan nieuwe muziek gingen werken.

Nieuwe muziek lijkt dus op komst te zijn. Wanneer dit verschijnt, is nog niet bekend. Tot nu toe is de band niet aangekondigd voor Nederlandse festivals in 2021. Wel liet Rammstein weten dat het geplande concert in Nijmegen verplaatst wordt. Op 3 augustus halen zij hun show in het Goffertpark in. Spelen de mannen dan wat nieuwe nummers?

Rammstein

https://www.youtube.com/watch?v=NeQM1c-XCDc

Het Duitse zestal van Rammstein behoeft eigenlijk geen inleiding. De band maakt al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om de band niet te kennen. De groep bracht sinds 1995 zeven studioalbums uit, waarvan het meest recente werk in 2019 uitkwam.

Ondanks het gegeven dat de band niet zo vaak nieuwe albums uitbrengt, laten de heren hun fans niet in de steek. De muzikanten touren ook zonder nieuwe muziek langs de festivals, al hebben de metallegendes het de laatste jaren meer voorzien op stadions. De groep speelde de afgelopen jaren op onder andere Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download. In 2019 stond de groep ook nog in De Kuip. Afgelopen jaar stonden er concerten gepland in Nijmegen en het Belgische Oostende. Deze shows worden volgend jaar ingehaald op 4 juli (Nijmegen) en 3 augustus 2022 (Oostende).

Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.