AC/DC plaatst fragment met nieuwe muziek op YouTube

1861

AC/DC blijft lekker doorgaan met teasen. De groep plaatste een kort fragment waarin nieuwe muziek te horen is op YouTube.

Eerder deze week flakkerde er al een bliksemschicht op de social media van de mannen. Ook was hun Instagrampagina leeggemaakt, wat een belletje deed rinkelen bij de fans. Nu heeft de band een korte video van 30 seconden op YouTube gezet, waarin nieuw materiaal te horen is. Het lijkt er dus op dat we binnenkort nieuwe muziek kunnen verwachten van de mannen. In de titel van de video staat bovendien ”Teaser 1”, wat doet vermoeden dat er nog meer teasers aan zitten te komen. Bekijk de video hieronder.

Vorig jaar ging het gerucht dat de groep in 2020 verschillende festivals in Noord-Amerika zou headlinen. De laatste keer dat AC/DC bij ons in de buurt was, was in 2016. De mannen stonden toen te scheuren op het Festivalpark van Werchter. Wellicht brengt een potentiële nieuwe plaat een nieuwe festivaltour met zich mee. Zien we de band misschien volgend jaar terug in België of Nederland?

AC/DC

https://www.youtube.com/watch?v=v2AC41dglnM

AC/DC is een van de meest succesvolle hard rock bands aller tijden. De Australische legendes zijn de bedenkers van ‘Highway to Hell’, ‘T.N.T’ en ‘Thunderstruck’. Ze staan bekend om hun fantastische live optredens en zijn niet weg te denken uit de rockcultuur. In hun 45-jarige bestaan hebben ze maar liefst 15 studio-albums uitgebracht. Het laatste album, Rock or Bust, werd uitgebracht in 2014. In 2016 was de band het laatst te zien in Nederland met de Rock or Bust World Tour.

Sindsdien zijn er steevast geruchten over een reünie die ook een nieuw album moet voortbrengen. Ook werd er in 2019 én 2020 gesproken over een nieuwe tournee van de band.

Joëlle van Wissen
Buurvrouw van Pinkpop in het zuiden van Limburg. Trots lid van de nieuwsredactie en de FL feestcommissie. Dol op Oscar and the Wolf, Cage The Elephant en Dua Lipa. Tekent in haar vrije tijd albumcovers en portretten van muzikanten. Standaard te vinden op Pinkpop. Hoopt ooit Michael te vinden op Lowlands.