AC/DC teaset op sociale media naar nieuws

1362
Foto: Sam van Reenen

Het lijkt er op dat de nieuwe muziek van AC/DC echt dichtbij is. Op diverse social media kanalen flikkert er een bliksemschicht. Na de eerdere geruchten lijkt de aankondiging nu echt dichtbij.

AC/DC teaset op de sociale media kanalen naar een aankondiging. Zo kun je op de Instagram- en Facebookpagina van de band zien dat er een rode bliksemschicht flikkert. Daarnaast is ook de hele Instagram leeg gemaakt. Waardoor er meteen een belletje gaat rinkelen bij de fans. Eerder werden er ook al foto’s gelekt van een nieuwe video.

Door al deze ‘toevalligheden’ wordt het gerucht rondom nieuwe muziek almaar groter. Zo kwamen we vorig jaar nog te weten dat de heren weer herenigd zijn met Brian Johnson. Dit zou gepaard gaan met een nieuwe album van de groep. Ook waren er dit jaar al geruchten rondom een nieuwe tournee van het vijftal.

De laatste keer dat we de heren aan het werk zagen is alweer een tijdje geleden. Zo waren ze in 2016 nog te zien op de weide van Rock Werchter. Het laatste festivaloptreden van de band stamt uit 2015. Toen was de formatie te zien op het Amerikaanse Coachella. Zien we de vijfkoppige band volgend jaar weer op de planken met nieuwe muziek?

AC/DC

https://www.youtube.com/watch?v=v2AC41dglnM

AC/DC is een van de meest succesvolle hard rock bands aller tijden. De Australische legendes zijn de bedenkers van ‘Highway to Hell’, ‘T.N.T’ en ‘Thunderstruck’. Ze staan bekend om hun fantastische live optredens en zijn niet weg te denken uit de rockcultuur. In hun 45-jarige bestaan hebben ze maar liefst 17 studio-albums uitgebracht. Het vorige album, Rock or Bust, werd uitgebracht in 2014. In 2016 was de band het laatst te zien in Nederland met de Rock or Bust World Tour.

Sindsdien zijn er steevast geruchten over een reünie die ook een nieuw album moet voortbrengen. Ook werd er in 2019 én 2020 gesproken over een nieuwe tournee van de band.

Ine Van Baelen
Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)