Eddie Vedder brengt twee gloednieuwe nummers uit

274

Eddie Vedder heeft twee nieuwe nummers uitgebracht tijdens een online liefdadigheidsevenement. Op 18 november bracht hij ‘Matter of Time’ en ‘Say Hi’ uit. Eerder dit jaar bracht Vedder nog de track ‘Cartography’ uit.

Het liefdadigheidsevenement organiseerde Vedder en zijn vrouw om het bewustzijn te creëren voor de huidziekte epidermolysis bullosa. Tijdens Ventures Into Cures speelde de artiest de twee nummers.

‘Say Hi’ is een nummer wat Eddie al vaker live heeft gespeeld. Het nummer is echter nooit officieel uitbracht tot nu. Tijdens het liveoptreden veranderde Vedder de tekst voor een jongen genaamd Eli, wie leidt aan de huidziekte. Voor ‘Matter of Time’ is er een geanimeerde video ontwikkeld waarin kinderen met epidermolysis bullosa genezen.

Luister Eddie Vedder’s ‘Matter of Time’ hieronder:

Eddie Vedder

Eddie Vedder heeft eigenlijk geen introductie nodig. Al jarenlang kennen we hem als de zanger van Pearl Jam, een van de meest succesvolle grungebands ter wereld. Daarnaast heeft hij ook een succesvolle solocarrière: in 2007 maakte hij de soundtrack voor de film Into The Wild. Vier jaar later bracht hij zijn meest recente solo-album Ukelele Songs uit. Dit jaar heeft Vedder 3 nieuwe singles uitgebracht: ‘Cartography’, ‘Say Hi’ en ‘Matter of Time’. Het afgelopen jaar kwam Eddie nog eens naar Nederland.