Eurosonic Noorderslag 2021 kondigt eerste 56 acts aan

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag (ESNS) bevestigt de eerste lading van maar liefst 56 namen, waarvan tien acts van Nederlandse bodem. Het grootste showcase-festival van Europa kondigde eerder al aan komend jaar volledig online plaats te vinden.

Nadat eerder deze maand de eerste sprekers bekend werden gemaakt, is nu ook wat betreft muzikale acts de kop eraf. Onder de 56 namen bevinden zich tien Nederlandse: Altin Gün, Banji, Froukje, Goldkimono, Joya Mooi, Nana Adjoa, Nick Klyne, Sophie Straat, The Vices en YĪN YĪN. Deze selectie is deels in samenwerking met NPO 3FM gemaakt. Alle shows van de 2021-editie zijn gratis(!) online te streamen. De volledige selectie zie je hieronder. De komende weken wordt de rest van de line-up bekendgemaakt.

 • Aggregat 
 • AKA Neomi 
 • Alicia Edelweiss
 • Altın Gün
 • Ana Kravanja & Samo Kutin
 • Anna Kaneelina
 • Banji
 • Bratři
 • Calby
 • Chibi Ichigo CloZee
 • Deaf Radio
 • Decolonize Your Mind Society
 • Denise Chaila
 • E-PLAY
 • Enola Gay
 • Faux Real
 • FLEXFAB
 • Froukje
 • GOLD MASS
 • Goldkimono
 • Hayes & Y
 • Isolated Youth
 • JAVVA
 • Jelani Blackman
 • Jockstrap
 • Joe & The Shitboys
 • Joya Mooi
 • Julia Bardo
 • Junior a
 • JyellowL
 • LINA_ RAÜL Refree
 • Lou Asril
 • LUVVER
 • Melenas
 • My Ugly Clementine
 • Nana Adjoa
 • Nea
 • Neue Grafik
 • Nick Klyne
 • Nürnberg
 • Pinpilinpussies
 • Playback Maracas
 • PowPig
 • Puuluup
 • Sign Libra
 • Silly Boy Blue
 • Sophie Straat
 • SUAD
 • Tarta Relena
 • Tea Sofia
 • The Cool Greenhouse
 • The Vices
 • Tuys
 • Vildá
 • YĪN YĪN


ESNS vindt jaarlijks plaats in januari. Hoewel het volledig online plaatsvindt, is de organisatie vastberaden de bekende missie voort te zetten en Europees muzikaal talent in de spotlight te zetten. Zo zegt Hoofd van Programma ESNS Robert Meijerink: “Ondanks dat de optredens dit jaar digitaal zullen moeten plaatsvinden, zijn we vastberaden de acts aan de juiste mensen voor te schotelen, om zo hun carrière naar een hoger level te tillen en hen de kickstart te geven die ze verdienen.” De online variant biedt ESNS juist veel nieuwe mogelijkheden tot netwerken en een extra groot bereik.

Eurosonic Noorderslag 2021

ESNS is een showcase-festival in Groningen. Elk jaar vindt hier de start van het festivalseizoen plaats. Het is een opstap voor Europees talent richting de top. Vorig jaar speelden er ruim 350 Europese acts. Het non-profit evenement verkoopt elk jaar uit, met in 2020 meer dan 40.000 bezoekers. Daarnaast is het ook een internationale muziekconferentie die elk jaar meer dan 4.000 professionals uit de muziekindustrie trekt. Een doorbraak ligt dus op de loer. Artiesten die deze hebben weten te pakken zijn bijvoorbeeld Shame, Dua Lipa, Hozier, en Royal Blood.

Datum: 13 t/m 16 januari

Locatie: Online

Tickets: Gratis streams

Meer informatie vind je op de officiële website