Eurosonic Noorderslag in 2021 volledig digitaal

Het showcasefestival Eurosonic Noorderslag stapt over naar een volledig digitale versie aankomend jaar. Dat laat de organisatie vandaag weten in een persbericht. Verder zijn de eerste sprekers van de conferentie aangekondigd.

Het Groningse ESNS hakt vandaag de knoop door. Het festival, dat over twee maanden plaatsvindt, gaat door maar dan volledig digitaal. Eerder werd nog aangekondigd dat het festival deels fysiek en deels digitaal zal plaatsvinden. Nu heeft de organisatie laten weten dat dit geen optie is voor de vijfendertigste editie van het festival.

ESNS: “Ingegeven door de huidige veiligheidsmaatregelen, is het organiseren van een fysieke variant niet langer haalbaar. Daarmee wordt het programma van zowel het festival als de conferentie op het digitale platform gepresenteerd van 13 tot en met 16 januari 2021.” Ook laat de organisatie weten dat de mogelijkheid tot netwerken nog steeds goed mogelijk is, ondanks dat de acts, het publiek en de muziekprofessionals elkaar niet live kunnen ontmoeten. “De online variant biedt juist veel nieuwe mogelijkheden tot netwerken en geeft het programma een extra groot bereik via online kanalen van ESNS en vele mediapartners. Hiermee blijft de missie van ESNS gewaarborgd; het promoten en circuleren van nieuwe Europese muziek.”

Verder zijn vandaag de eerste sprekers aangekondigd. Zo zijn onder meer Keith Harris en Sammy Andrews aan het woord over gelijkheid en racisme in de muziekindustrie. Wordt Scott Cohen van Warner Music geïnterviewd door Muki Kulhan. Gaat Prof. Dr. Katja Ehrenburg in gesprek met Holger Jan Schmidt over geestelijke gezondheid, praat Raphaella Lima (EA GAMES) over muziek in games en bespreekt Claire O’Neill over het belang van duurzaamheid. Als laatste zijn ook Mark Mulligan, Tom Windisch, Mike Malak en Cherie Hu aangekondigd als sprekers.

Eurosonic Noorderslag 2021

Eurosonic Noorderslag is een showcasefestival in Groningen. Ieder jaar is hier de start van het festivalseizoen in Nederland. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Velen artiesten hebben hier de eerste stappen gezet richting de top. Denk bijvoorbeeld aan Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood. In 2020 was ESNS een van de weinige festival die wel doorgang kon vinden. Toen stonden onder meer Duncan LaurenceInhaler en Eefje de Visser op het affiche.

  • Datum: 13 tot en met 16 januari 2021
  • Locatie: Online
  • Tickets: Nog niet bekend
  • Meer informatie vind je op de officiële website
Eurosonic Noorderslag Logo

Eurosonic Noorderslag 2024

Locatie
Nederland
Groningen, Nederland
Datum 17-20 januari 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen