Dour geeft Stormzy en Tom Misch als kerstcadeau voor 2021-editie

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Het Belgische festival Dour kondigt op de valreep van dit jaar 31 nieuwe namen aan voor 2021. Met onder anderen Stormzy en Tom Misch samen met Yussey Dayes.

De organisatie maakte eerder bekend een deel van de line-up van 2020 mee te nemen naar 2021. Zo verhuizen bijvoorbeeld Amerikaanse rapper A$AP Rocky en techno-dj Carl Cox mee naar het programma van volgend jaar. Nu komen daar nog eens een hele rits namen bij: maar liefst 31 stuks om precies te zijn. Zo zien we dat Britse Stormzy en Duitse technogigant Ben Klock ook worden gekopieerd van het 2020 affiche naar die van 2021.

Naast namen uit 2020 zijn er ook nieuwe namen te vinden op het affiche, zoals Channel Tres en Tom Misch samen met Yussey Dayes. Hieronder vind je alle nieuwe namen voor Dour 2021.

 • BIA
 • Ben Klock
 • Bonnie Banane
 • Bosh
 • Boy Harsher
 • Channel Tres
 • Chase & Status RTRN II JUNGLE DJ SET
 • DYEN
 • EarthGang
 • Freddie Gibbs
 • I Hate Models
 • Inner City
 • Jacidorex b2b X&trick
 • Laylow
 • Los Bitchos
 • Loyle Carner
 • Moesha 13
 • Molchat Doma
 • Nubya Garcia
 • Octa Octa
 • REZZ
 • Reinier Zonneveld
 • Rone
 • SEVDALIZA
 • SHERELLE
 • SLIFT
 • Stormzy
 • THE NEORAVE ALLIANCE
 • The Beths
 • Tom Misch & Yussef Dayes
 • Vladimir Cauchemar
 • Von Bikräv b2b Kramp
 • Zwangere Guy

Tom Misch & Yussey Dayes

Tom Misch

In het voorjaar van 2020 kwam het gezamenlijke album What Kinda Music uit van Tom Misch en Yussey Dayes. Een unieke samenwerking waarbij genres samensmelten en unieke geluiden ontstaan. Zwoele jazz en lo-fi hiphop beats vinden hun weg op de plaat. Beide heren groeiden op in hetzelfde deel van Londen, maar een muzikale samenwerking ontstond pas later. What Kinda Music is het eerste gezamenlijke werk dat ze hebben uitgebracht, en het jeukt om het live te horen. Op Dour 2021 heb je die kans.

Tom Misch

Een Britse muzikant die van alle markten thuis is, dat is Tom Misch. Zo vind je in zijn muziek soul, elektronica en alles wat daar tussen in zit terug. In 2018 kwam zijn debuut album Geography uit waar hij niet alleen in Engeland mee doorbrak, maar waarmee hij ook internationale bekendheid behaalde. Zo stond Misch in 2018 op Down The Rabbit Hole en meerdere keren was hij terug te vinden in een uitverkochte grote zaal in Paradiso.

Yussey Dayes

Dayes is jazzdrummer die tot voor kort onderdeel uitmaakte van het duo Yussef Kamaal. Dit muzikale duo vormde hij met Kamaal Williams, met wie hij doorbrak in 2016 met het album Black Focus. Na de breuk met Williams bracht Dayes nog een singles uit onder zijn eigen naam of in samenwerking met andere artiesten.

Dour 2021

Dour
Photo: Noël Schuurman / Festileaks

Al bijna 30 jaar lang verandert het landschap bij het Waalse dorp Dour rond de derde week van juli in een deinende mensenmassa. Het gelijknamige festival vindt hier al 26 edities lang haar thuishaven. Dour is het grootste muziekevenement van Wallonië. Elk jaar weer heeft het festival een verrassende en uiteenlopende line-up. Van post-rock tot techno, op Dour vind je het allemaal. Aankomende zomer plant het festival al op de woensdag de mainstage vol met artiesten, om de pijn van coronajaar 2020 ietwat te verzachten. Naast muziek is er ook voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur.

 • Locatie: Dour, België
 • Datum: 14-18 juli
 • Tickets: € 165,- voor vijf dagen, inclusief camping
 • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 13-17 juli 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen