Eurosonic Noorderslag 2021 strikt Typhoon, Donna Blue en meer

Typhoon
Foto: Typhoon at Paaspop 2016 – Renata Szostek @ Flickfeeder

En weer een lading nieuwe namen voor Eurosonic Noorderslag 2021! In totaal kondigt het Groningse showcase- festival 49 nieuwe muzikanten aan. Naast muzikale acts zijn er ook nieuwe sprekers toegevoegd aan het affiche.

Het regent namen bij ESNS! Vorige week werden de eerste 56 acts al aangekondigd voor het dit jaar volledig online te volgen festival en vandaag komt daar weer een hele lading bij. Onder de aankondigen is onder meer Thyphoon te vinden die samen met Sven Hammond in januari een online optreden verzorgt. De volledige lijst met namen is hieronder te vinden:

 • Alois
 • Daði Freyr
 • David Walters
 • Lava La Rue
 • Noémie Wolfs
 • Yotto
 • ADF Samski
 • Ad Infinitum
 • Adwaith
 • Afrodelic
 • Arya Zappa
 • Ava Vegas
 • Bee Bee Sea
 • Benny Sings
 • Bilal Wahib
 • Blodet
 • Brìghde Chaimbaul
 • Buzzard Buzzard Buzzard
 • David Numwami
 • Donna Blue
 • Drens
 • Elias Mazian
 • Etceteral
 • Fleshworld
 • High Hi
 • International Music
 • Ivo Dimchev
 • Los Aurora
 • Luka
 • Ma Rouf
 • May The Muse
 • Mei River
 • Meskerem Mees
 • Mordái
 • Nava
 • Oska
 • Qlas & Blacka
 • Rats on Rafts
 • Samba De La Muerte
 • Slift
 • Slow Crush
 • Sor
 • The Goa Express
 • Timid Kooky
 • Typhoon x Sven Hammond
 • Uniforms
 • Victoria Canal

Naast muzikanten zijn er ook nieuwe sprekers aangekondigd. Onder andere Down The Rabbit Hole directeur Ide Koffeman, Lieke Timmermans van Tivolivredenburg en Phil Middleton van het streaming platform Driift zullen op het showcase-festival spreken. De volledige lijst met nieuwe sprekers is op de site van Eurosonic Noorderslag te vinden.

Typhoon

De goedlachse Typhoon is een graag geziene gast op de festivalweides. Hij begon op 15 jarige leeftijd als rapper en in 2007 bracht hij zijn eerste album Tussen Licht en Lucht uit. In 2014 gaat zijn carrière als een speer wanneer hij het nummer ‘Zandloper’ uitbrengt, die op het album Lobi Da Basi te vinden is. Dankzij dit album is hij op alle festivals te vinden. Van Pinkpop tot Sziget en van Paaspop tot de Zwarte Cross. Ondertussen heeft de rapper ook zijn derde studioalbum uit: Lichthuis.

Eurosonic Noorderslag 2021

ESNS is een showcase-festival in Groningen. Elk jaar vindt hier de start van het festivalseizoen plaats. Het is een opstap voor Europees talent richting de top. Vorig jaar speelden er ruim 350 Europese acts. Het non-profit evenement verkoopt elk jaar uit, met in 2020 meer dan 40.000 bezoekers. Daarnaast is het ook een internationale muziekconferentie die elk jaar meer dan 4.000 professionals uit de muziekindustrie trekt. Een doorbraak ligt dus op de loer. Artiesten die deze hebben weten te pakken zijn bijvoorbeeld Shame, Dua Lipa, Hozier, en Royal Blood.

Datum: 13 t/m 16 januari

Locatie: Online

Tickets: Gratis streams

Meer informatie vind je op de officiële website