1775

Met The Strokes voor Roskilde 2021, lijkt Rock Werchter een logische vervolgstap

The Strokes

Het Deense festival Roskilde maakte deze week met ‘voorzichtig optimisme‘ een hele rits nieuwe namen bekend voor de editie in 2021. De lijst heeft veel overeenkomsten met zowel het Rock Werchter als Down The Rabbit Hole-affiche van 2020, met onder anderen The Strokes en HAIM.

Al eerder kondigde Roskilde aan een deel van de line-up die gepland stond voor afgelopen zomer, mee te nemen naar volgend jaar. Zo zagen we Tyler, the Creator, Thom Yorke en FKA twigs voor een tweede keer in de line-up verschijnen. Nu wordt er nog een deel van het 2020 affiche overgeheveld naar volgende zomer.

Het Belgische Rock Werchter valt in hetzelfde weekend als Roskilde. Headliner van Roskilde 2021 The Strokes stond ook op het affiche van RW 2020. De Amerikaanse rockband is nog niet bevestigd voor de Rock Werchter-editie van 2021, maar nu de mannen op Roskilde te zien zijn is de kans groot dat we ze ook kunnen terugvinden bij onze zuiderburen. Naast Rock Werchter valt ons eigen Down The Rabbit Hole ook in datzelfde weekend. De line-up van DTRH 2020 heeft aardig wat overlap met die van Roskilde 2021. Zo vinden we Tyler, the Creator, HAIM en Bicep op beide lijstjes terug. Of we deze namen daadwerkelijk terug gaan zien op de Down The Rabbit Hole editie van volgend jaar is nog niet duidelijk.

29x nieuw voor Roskilde

In totaal zijn er maar liefst 29 namen door de organisatie van Roskilde aangekondigd afgelopen week. Het is een gevarieerde lijst, van Brits techno duo Bicep tot Amerikaanse rapper Megan Thee Stallion. Het festival staat dan ook bekend om haar uitgebreide line-up. Op Roskilde is voor iedereen wat wils. Hieronder een volledig overzicht van de nieuwe namen.

 • Anderson .Paak & The Free Nationals
 • Balstyrko
 • Bicep
 • Big Thief
 • Dababy
 • Deftones
 • Doja Cat
 • Faith No More
 • Fatoumata Diaware ft. Angélique Kidjo & Yael Naïm
 • Fontaines D.C.
 • HAIM
 • Idles
 • Jada
 • Jimmy Eat World
 • Lous and the Yakuza
 • Megan Thee Stallion
 • Phoebe Bridgers
 • Poppy
 • Rapsody
 • Rita Indiana
 • Royce 5’9″
 • RÜFUS DU SOL
 • Slowthai
 • Svalbard
 • Temp-Illusion
 • Tessa
 • Teto Preto
 • The Strokes
 • Whitney

HAIM

De drie zusjes Este, Danielle en Alana Haim vormen de Amerikaanse band HAIM. Afkomstig uit Los Angeles verscheen in 2013 het debuutalbum Days Are Gone. Op dit album staan onder anderen de hits ‘The Wire’ en ‘Don’t Save Me’, waarmee HAIM internationaal doorbrak. Dit jaar verscheen hun derde en nieuwste album genaamd Women in Music pt. III, waarop een politieke boodschap terug te vinden is. Het thema van het album gaat over het seksisme binnen de muziekindustrie, een probleem waar de band nog vaak mee te maken heeft. HAIM was vorig jaar terug te vinden op menig festivalaffiche. Naast Roskilde zouden de zussen ook op NOS Alive, Down The Rabbit Hole en Glastonbury hebben gespeeld.

Roskilde 2021

Foto: Wikimedia

Roskilde is één van Europa’s grootste muziekfestivals. Elk jaar weer komt het festival met een ijzersterke line-up naar buiten. Een knotsgek meerdaags festival waar werkelijk elk genre aan bod komt. Van rock tot hiphop en van techno tot wereldmuziek, op Roskilde is het allemaal terug te vinden. Het festival wordt bijna volledig gerund door vrijwilligers en de opbrengst gaat naar goede doelen. Al met al een bijzonder festival! Roskilde had een prachtig jubileumjaar op de planning staan voor 2020, het zou namelijk de 50e editie worden. Helaas gooide corona roet in eten en is de feestelijke editie een jaar uitgesteld naar 2021.

 • Locatie: Roskilde, Denemarken.
 • Datum: 26 juni t/m 3 juli 2021
 • Prijs: ticket voor alle dagen kost ongeveer € 300,- en een dagticket kost €150,-
 • Meer informatie vind je op de website van het festival.

Tickets die gekocht zijn voor Roskilde 2020 zijn geldig voor de editie in 2021. Het festival is voor aankomend jaar stijf uitverkocht, maar je kan jezelf plaatsen op de wachtlijst. Voor een volledig ticket betaal je zo’n €300,- en voor een dagticket €150,-.

Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2022

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 29 juni - 2 juli 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.