Bevestigd: deze vijf drum and bass artiesten komen in 2021 met nieuwe muziek

Hybrid Minds
Photo: Chelone Wolf

Het is een nieuw jaar met daarin nieuwe kansen op een festivalseizoen. Hoewel dit afgelopen jaar niet door kon gaan, hebben deze drum and bass artiesten zeker niet stil gezeten voor nieuwe muziek. Gun jezelf 5 minuutjes de tijd, en kom erachter welke dj’s jouw favo track van 2021 in petto hebben.

Het afgelopen jaar bleek voor veel drum and bass artiesten niet erg vruchtbaar. Zij hebben daarentegen wel meer dan genoeg tijd gehad om de creatieve sappen de vrije loop te laten gaan. Natuurlijk zijn er al veel toffe nummers gemaakt, zie de Festileaks top 100, maar dit jaar belooft toch een gouden randje te krijgen. Het festivalseizoen mag namelijk misschien weer plaatsvinden. Onze oren zijn daarom des te meer gespitst voor nieuwe nummers, albums en artiesten die de coronacrisis hopelijk lang geleden laten lijken. Op sociale media zijn al enkele belovende hints te vinden voor 2021, en daarom hebben we een lijstje met bevestigde muziek gemaakt.

Kanine

https://www.instagram.com/p/CIV8NnTlMUK/

Om maar even met de deur in huis te vallen: de prijswinnende beste nieuwe drum and bass artiest van 2019 komt met nieuwe muziek. Kanine bedankt op 30 december zijn fans in een korte post voor de berichten en steun die hij heeft gekregen. Op de tweede slide is namelijk te zien dat zijn muziek maar liefst 30 miljoen keer is gestreamd. Zeker niet slecht voor iemand die amper twee jaar geleden doorgebroken is. Wat daarentegen nog meer aandacht opeist, is zijn aankondiging van nieuwe muziek. Zo claimt hij non-stop aan muziek te hebben gewerkt, en dat te releasen als er weer evenementen mogen plaatsnemen. Daar gelooft hij heilig in: ‘’verwacht een hoop nieuwe muziek in je oorschelp in 2021’’.

Een kleine teaser heeft hij nog niet gegeven maar zijn voorgaande releases beloven genoeg. Kanines meest bekende nummers, ‘your love’ en ‘want you’, zijn te kenmerken aan een slome build-up en explosieve instrumentals nadat de drop is geweest. Wie weet valt hij daarentegen de andere kant op, en pakt hij ietwat rustiger uit zoals zijn 2020 nummer ‘stand up’.

Harriet Jaxxon

Harriet Jaxxon, een relatief nieuwe artiest, heeft gezegd om in 2021 haar belovende eerste single gepast op te volgen. Hoewel Jaxxon langere tijd alleen deed producen, heeft ze toch de stap genomen naar het dj leven. De vriendin van mede-dj Voltage mocht de resultaten vrijwel meteen incasseren: een tweede plek voor beste nieuwe artiest bij de Drum and Bass awards. Op dit moment is ze hoogzwanger van haar eerste kind, en daar bovenop druk bezig met haar nieuwe muziek.

Ze vertelt in een interview van de DnB awards dat ze twijfelde om haar debuut uit te stellen, vanwege het coronavirus. Uiteindelijk besloot het toch te doen om een beetje positiviteit de wereld in te sturen. Een goede zet, zo zou later blijken. Qua nieuwe muziek zegt ze voornamelijk door te gaan met wat ze al deed in livestreams. Een voorbeeld daarvan hebben we daarom ook voor je klaargezet hieronder. Wie weet zien we deze veelbelovende artieste nog wel terug op een festival in Nederland.

Pendulum en Hybrid minds

https://www.instagram.com/p/CJhFP-5hZsQ/

Alerte fans hadden het wellicht al eerder gezien, maar ook drum and bass legende Pendulum komt met nieuw nummer. Dit is van zichzelf al vrij groot nieuws, omdat zij tot enkele maanden terug al tien jaar niks meer hadden vrijgegeven. De samenwerking, genaamd ‘louder than words’, is daar bovenop ook nog met niemand minder dan Hybrid Minds. Beide artiesten hebben grote hits gehad op de mainstream hitlijsten in de afgelopen jaren. Daarom belooft het daarom ook wederom een nummer van kwaliteit te worden.

Over het algemeen zijn Pendulum en Hybrid Minds niet de meest overeenkomende dj’s. Toch is op Instagram sinds 2 januari een video te zien waarop een deel van het nummer te horen is. Hoewel jump-up het genre is waar Pendulum het vaakst mee geassocieerd wordt, lijkt dat nu toch plaats te maken voor een melodieus liquid nummer. Wanneer het hele nummer te horen is, is nog niet bekend. Tot die tijd is het dus nog elke dag even het account van Pendulum een bezoekje geven.

Nu:Tone

https://www.instagram.com/p/CJQjVMVFxvw/

Pendulum lijkt niet de enige te zijn die na een langere periode zijn re-entree maakt. Ook Nu:Tone brengt na 7 jaar weer een album uit. Via een korte Instagrampost maakt hij bekend een ‘’verlaat kerstkadootje’’ te hebben voor iedereen. Nu:Tone: ‘’Mijn nieuwe album ‘little spaces’ komt op 26 februari uit, en is per direct beschikbaar voor pre-orders!’’ De drum and bass dj is al langere tijd actief binnen de scene. Sinds begin jaren 2000 bewijst hij zich al een kwalitatief hoogstaande artiest. Zijn muziek is een genre an sich, en varieert door de jaren heen. Daarom zijn wij des te meer benieuwd naar het jasje dat hij in februari weer weet aan te trekken.