The Great Yonder komt met eerste artiesten en data voor 2021

Foto: Don Crusio/Festileaks

Retraite-festival The Great Yonder komt terug in 2021 van 11 tot en met 15 augustus. Daarbij maakte de organisatie de eerste namen bekend, met onder anderen Douwe Bob en Mariëlle van Luijk.

Het kleinschalige festival dat plaatsvindt in de Hongaarse Karpaten, kent een breed programma. ZO zijn de eerste namen van de line-up voor het muziekprogramma voor 2021 zijn onlangs aangekondigd. Op het affiche zien we singer-songwriter Douwe Bob, violiste Mariëlle van Luijk en barokzangeres Irene Brigitte. Naast dat kan je ook luisteren naar storyteller en schrijver Jaap Scholten. Ook zijn er yogalessen te volgen of bezoekjes te brengen aan de sauna. Bij The Great Yonder draait het niet alleen om muziek en de vetste optredens, maar ook om ontspannen.

Door de insteek van The Great Yonder zou social distancing op het festival geen probleem moeten zijn. Met een maximale capaciteit van 250 man en zeeën aan ruimte, is The Great Yonder zeker geschikt als een coronaproof festival. Hoe de festivalzomer van 2021 eruit gaan zien is nog onduidelijk, maar het retraite-festival is een goed voorbeeld hoe een festival kan plaatsvinden in een 1.5m maatschappij.

The Great Yonder 2021

The Great Yonder is een kleinschalig festival dat plaatsvindt in het Hongaarse dorp Bedepuszta. Het concept is uniek omdat er geen vast programma is. Artiesten en publiek verblijven er samen en daarnaast bepalen artiesten zelf wanneer ze optreden. De kleinschaligheid maakt het festival net extra bijzonder. Een festival waar je zowaar uitgerust van thuiskomt. Het festival vindt plaats net na het gigantische Sziget, dat op een uur afstand ligt. Dat is geen toeval aangezien organisator Elroy Thümmler ook achter achter de grootschalige internationale promotie van Sziget zit. The Great Yonder is bedoeld als een plek waar je na zeven dagen gekte op Sziget volledig tot rust kan komen.

  • Locatie: Bedepuszta, Hongarije
  • Datum: 11-15 augustus 2021
  • Tickets: 280 euro voor alle vier de dagen inclusief camping en ontbijt
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
The Great Yonder Logo

The Great Yonder 2023

Locatie
Hongarije
Bedepuszta, Hongarije
Datum 1-5 augustus 2023
Line-up
Tickets Kopen