The Weeknd naar Nederland in 2022

The Weeknd
Photo: Szlezak

The Weeknd komt naar Nederland in 2022. Naast zijn geplande show geeft hij ook een extra optreden een dag later. Zijn eerste show is al twee keer uitgesteld in verband met corona. De R&B-zanger heeft nu optredens gepland staan op 3 en 4 oktober 2022 in de Ziggo Dome.

The Weeknd is één van de eerste grote acts die een wereldtour in 2022 bekendmaakt. De Canadese zanger zou eerst op 27 oktober 2020 in de Ziggo Dome staan met één show. Nadat deze eerder al was verplaatst naar oktober 2021, wordt zijn show nu opnieuw uitgesteld naar 2022. Mensen die al tickets hebben voor de eerste show hoeven niet te vrezen voor een wachtrij bij de ticketverkoop; de al gekochte tickets blijven geldig. Tickets voor de tweede show op 4 oktober gaan maandag in de verkoop. De Grammy Award-winnaar zal ook in België een extra show geven in het Sportpaleis. Dat brengt de teller op maar liefst vier shows in de Benelux. Dat The Weeknd zo geliefd is, heeft verschillende redenen.

De tour draait om zijn laatste album: After Hours. Hier stonden onder andere de singles ‘Heartless’, ‘In Your Eyes’ en de wereldhit ‘Blinding Lights’ op. Het album was een groot succes en The Weeknd was één van de meest gestreamde artiesten in 2020 op Spotify. Wie niet kan wachten tot de shows in Nederland of België kan zondag 7 februari alvast zijn hart ophalen. The Weeknd geeft dan een optreden tijdens de halftime show van de Super Bowl in Amerika. In 2020 keken wereldwijd zo’n 100 miljoen mensen naar de halftime show. Onder anderen Beyoncé, Coldplay en Prince hebben ook opgetreden tijdens eerdere edities van de Super Bowl.

The Weeknd

The Weeknd, artiestennaam van Abel Makkonen Testfaye, is een Canadese R&B-zanger. Hij heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een act van wereldformaat. In 2012 bracht de zanger zijn eerste compilatie-album Trilogy uit. Dit was een collectie van nummers uit eerdere mixtapes. In 2013 kwam het debuutalbum Kiss Land uit, maar hiermee wist de Canadees nog geen grote doorbraak te maken. Deze doorbraak kwam wel bij zijn tweede album Beauty Behind the Madness. Met name nummers als ‘The Hills’ en ‘Can’t Feel My Face’ deden het erg goed in de hitlijsten.

Sindsdien is The Weeknd een grote naam in de muziek, en zong hij op nummers van onder anderen Kendrick Lamar, Beyoncé en Future. In 2016 had hij wederom een hit te pakken, met het nummer ‘Starboy’ van het gelijknamige album Starboy. Daarna bracht hij het album My Dear Melancholy, uit. Zijn album After Hours was het meest gestreamde album van 2020 wereldwijd. In 2022 heeft hij een wereldtour gepland staan.