Pinkpop annuleert 2021-editie en presenteert Pearl Jam als eerste naam voor 2022

Pinkpop
Photo credit: Bart Heemskerk / Pinkpop 2017

Het droevige nieuws is zojuist bekendgemaakt. Pinkpop vindt niet plaats in 2021. Het festival wordt verplaatst naar 2022. De organisatoren zeggen er alles aan te hebben gedaan, maar geen manier te hebben gevonden om het festival door te laten gaan.

In een persbericht maakt de organisatie bekend Pinkpop te verplaatsen naar 2022. Door het wegvallen van de grote internationale headliners Pearl Jam en Post Malone, zegt het festival niet het Pinkpop te kunnen organiseren wat ze zouden willen. “Pinkpop is traditiegetrouw een festival met grote internationale headliners & acts en dat gaat helaas voor dit jaar gewoon niet lukken,” aldus de organisatie. Ondanks de positieve ontwikkelingen rondom het vaccineren en hoopvolle berichten van andere festivals, ziet de organisatie geen mogelijkheid om het festival te kunnen organiseren.

Tickets voor Pinkpop 2021 worden automatisch omgezet naar tickets voor Pinkpop 2022. Wie dat niet wil, kan geld terugvragen via de website van Pinkpop.

Pearl Jam op Pinkpop 2022

De eerstvolgende Pinkpop vindt nu plaats op 17, 18 en 19 juni 2022. Een lichtpuntje: Pearl Jam gaat gewoon mee naar 2022! Daarmee is de eerste act voor het festival bekend.

Al eerder had festivaldirecteur Niek Murray zich uitgesproken over de kansen van Pinkpop in juni 2021. Hij liet weten dat er volop gekeken werd naar andere opties, maar dat de doorgang van Pinkpop dit jaar onwaarschijnlijk was. Even leek het erop dat het festival zou plaatsvinden in augustus, maar daar kan nu definitief een streep door.

Zoals altijd kun je op ons Festival Forum terecht om te lezen wat festivalgangers van het nieuws vinden of om je eigen ervaringen te delen.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.