Pinkpop 2021 mogelijk verplaatst naar eind augustus

Photo: Dennis van der Bruggen

Er bestaat een kans dat Pinkpop dit jaar in augustus plaats zal vinden. De organisatie van het festival heeft bij de Gemeente Landgraaf namelijk een aanvraag gedaan om Pinkpop van 27 t/m 29 augustus te organiseren.

Op de gemeentewebsite van Landgraaf is te lezen dat Festivals Limburg B.V. een evenementenvergunning heeft aangevraagd. Het gaat om een aanvraag voor Pinkpop 2021 op 27 t/m 29 augustus. Of de aanvraag is goedgekeurd, is nog niet bekend.

Pinkpop 2021 staat vooralsnog gepland op 18 t/m 20 juni. Echter valt het festival met deze data net buiten het garantiefonds dat de overheid heeft vrijgemaakt voor festivals. De organisatie van Pinkpop heeft al om een uitzondering gevraagd om zo ook recht te hebben op een deel van het garantiefonds, maar tot nu toe wil de overheid daar geen uitsluitsel over geven.

Met de aanvraag van een nieuwe evenementenvergunning lijkt het er op dat Pinkpop de hoop op een uitzondering heeft opgegeven. Voordeel van een mogelijke verplaatsing is de verdere vorderingsstatus van de vaccinatiecampagne, wat de kans op doorgang van het festival een stuk groter maakt dan wanneer het eind juni zou plaatsvinden. Zien we acts als Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots aan het eind van de zomer op Pinkpop 2021? Hopelijk weten we snel meer!

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Vorige zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden terugkeren voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. Pearl Jam is bevestigd als eerste act van 2022.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.
Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Tickets Kopen