7 House- en technotracks die je sowieso op de festivals hoort deze zomer

Het ziet ernaar uit dat we weer kunnen festivallen deze zomer. Gelukkig maar, want de knaldrang is groot. Maar van welke house- en technotracks gaan straks de voetjes van de vloer en de handjes in de lucht? Wij nemen er zeven met je door.

Veel artiesten hebben gewerkt aan nieuwe muziek. Ze hadden natuurlijk ook wat tijd over afgelopen jaar. Daar zijn veel lekkere house- en technotracks uit voortgekomen. Van die liedjes waar de knaldrang nog heviger van wordt.

Romy – Lifetime (Planningtorock ‘Let It Happen’ Remix)

De originele versie van deze track is natuurlijk al fantastisch. Zo’n plaat die je kan laten huilen op de dansvloer. Best gewaagd dus om daar nog een remix van te maken. Maar deze is erg succesvol. Je gooit nog steeds je armen in de lucht als je het nummer hoort. ‘Oooh let it happen‘ ga je nog steeds keihard meebrullen. Maar in plaats van tranen in de ogen, knal je na deze plaat nog even goed door.

Fred again.. feat. The Blessed Madonna – Marea (We’ve Lost Dancing)

De titel van deze housetrack zegt het al: we zijn het dansen kwijtgeraakt. Maar met behulp van dit nummer hebben we het dansen gelukkig weer terug gevonden. Op de euforische maar ook melancholische drop kun je niet stil blijven staan. Het deuntje gaat ook de hele dag niet meer uit je hoofd. Zonnetje op je hoofd, drankje in de hand en genieten maar. Wij zien het wel zitten.

Balthazar – Losers (Purple Disco Machine Remix)

Bijna iedere remix die Purple Disco Machine maakt is raak. Hij deed het eerder bijvoorbeeld al met ‘Praise You’ van Fatboy Slim en ‘In Degrees’ van Foals. Deze keer heeft de dj en producer een heerlijk swingende versie gemaakt van ‘Losers’ van Balthazar. Je voegt wat handklapjes en een cowbell toe en je komt al een heel eind. Deze track gaat het zeker goed doen tijdens een nachtje in de Armadillow.

Disclosure – Tondo

Dit nummer is al wat ouder, maar mag zeker niet ontbreken in deze lijst. Want we hebben nog niet op dit liedje kunnen dansen op de festivals. Waarschijnlijk komt daar deze zomer dus verandering in. Sowieso zou elke track op het laatste album van Disclosure het goed doen op de festivalweides. Maar deze toch nog net eventjes meer. Een heerlijk basloopje, vrolijke trompetten en één zinnetje tekst wat je lekker mee kan zingen. Een recept voor succes.

HI-LO x Reinier Zonneveld – Saw Of Olympus

We schroeven de BPM even flink omhoog. Reinier Zonneveld, tovenaar op de synthesizers en koning van de harde beats, stond een aantal weken geleden alweer op een festival te knallen. Voor dit nummer ging hij de samenwerking aan met HI-LO, oftewel Oliver Heldens. De heren hebben een stevige technotrack geproduceerd die op een festival als Awakenings goed zal vallen. Als je hier geen knaldrang van krijgt dan weten wij het ook niet meer.

CamelPhat, ARTBAT – For A Feeling ft. RHODES

Ook dit nummer is al bijna een jaar oud. Je hebt er al even op kunnen dansen, maar nog niet op een festival. Britse housedj’s Camelphat ken je natuurlijk van hits zoals ‘Panic Room’ en ‘Cola’. Deze track maakten de heren samen met ARTBAT: twee mannen uit Roemenië en rijzende sterren in de technoscene. Beide acts voegen kenmerkende baslijnen en synths toe aan het nummer. Zanger RHODES voegt daar ook nog een hypnotiserende stem bij.

Amelie Lens – Higher

Nog een stevige plaat om mee af te sluiten. Amelie Lens timmert niet alleen flink in haar tracks, ze timmert ook hard aan de weg in de technoscene. Ze is al jaren een graag geziene gast op onder meer Awakenings en Tomorrowland. De Belgische staat deze zomer ook op Lowlands. Hoogstwaarschijnlijk gaat ze de Bravo in vuur in vlam zetten met haar pompende beats. Je ontkomt niet aan knallen tijdens haar sets. Mocht deze plaat nog wat te soft zijn voor je, dan heeft FJAAK er nog een remix van gemaakt die zo mogelijk nog harder is. Voor de echt grote knaldrang.