‘Balthazar naar Lowlands 2021’

DTRH 2019
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

Balthazar staat deze zomer hoogstwaarschijnlijk op Lowlands 2021. De Belgen, die in 2020 op Pinkpop zouden spelen, hebben volgens de Belgische krant De Tijd, Landgraaf omgeruild voor Biddinghuizen.

Dat spotte de Festileaks Festival Forum-gebruiker Indiaantje89 in een interview met de band op de website van De Tijd. In het interview praten de Vlamingen onder meer over de verloren festivalzomer en hun nieuwe album Sand, dat vorige week is uitgekomen.

Ook gaan de heren in op hun aankomende shows. De band geeft aan dat circa 80% van de boekingen van 2021 hetzelfde zijn als 2020. Echter is er voor hun optredens in Nederland wel wat veranderd. Waar ze vorige zomer nog op Pinkpop zouden spelen, staan ze deze zomer op Lowlands. Mits het festival doorgaat natuurlijk.

Lowlands laat vooralsnog niet veel los over de line-up van 2021. Enkel The Opposites zijn tot nu toe bekendgemaakt. Zij zijn ook direct de eerste headliner van het festival. Eerder heeft Eric van Eerdenburg, directeur van Lowlands al eens laten vallen dat de line up mogelijks uit voornamelijk Nederlandse, Belgische en Duitse acts zal bestaan.

Balthazar

Balthazar - Dauwpop 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Dat Balthazar een groot publiek weet te bereiken in België en ver daarbuiten is best opmerkelijk. Hun muziek is voor het brede publiek allesbehalve makkelijk toegankelijk. Toch weet de band al sinds de start te overtuigen; in 2005 wonnen de toen 18-jarige oprichters Devoldere, Deprez en Vanneste de nationale Kunstbende-wedstrijd voor jongeren.

In de jaren die volgen weet de band hun eigen sound nog verder te ontwikkelen, met de nodige lof en prijzen als mooie bijkomstigheid. De nieuwste plaat Sand kwam vorige week nog uit.

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.