De Lowlands Silent Disco quiz: raad jij welk nummer meegezongen wordt?

819
Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Dat op 12 mei De Festival Popquiz staat gepland dat moeten we jullie niet meer vertellen. Wel kunnen we jullie gehoor eens testen, zodat het straks helemaal goed loopt. Hoe kunnen we dat beter doen als met een Silent Disco quiz vanop Lowlands?

In 2004 werd de Silent Disco geïntroduceerd op Lowlands en sindsdien is deze niet meer van het festival weg te denken. Tijdens Lowlands 20219 ging onze festivalreporter langs verschillende podia, waar er massaal werd meegezogen met de grootste hits. Aan jullie nu om uit te zoeken welke songs er worden mee geneuried. Haal jij alles op alles? Dan ben jij helemaal klaar voor De Festival Popquiz op 12 mei.

De juiste antwoorden vind je helemaal onderaan het artikel.

Een waar festival anthem

Waar mensen normaal gesproken meezingen met de daadwerkelijke songteksten, hoorden we hier toch iets anders door de tent schallen… Herken jij dit populaire festival anthem?

Ik hoor mensen zingen:

- Oproep -

Geef je op om te werken op festivals

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op DGTL of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!

View Results

Loading ... Loading ...

Golden oldie

We waanden ons even een paar decennia terug in de tijd, toen we het publiek los hoorden gaan. Zing je mee met deze klassieker of heb je geen idee?

Ik hoor mensen zingen:

View Results

Loading ... Loading ...

Hedendaagse hit

Lowlands is van vele markten thuis en biedt een divers programma, waarbij veel verschillende genres de bühne passeren. Ook country rap vindt gretig aftrek op de donderdagavond. Hoor jij wat de menigte zingt?

Ik hoor mensen zingen:

View Results

Loading ... Loading ...

Hollands Glorie op Lowlands

Nederland is ook vertegenwoordigd in de silent disco dj-sets. Deze tophit is in de afgelopen jaren vaak live meegeblèrd, dus het mag geen verrassing heten dat dit nummer een succes was op de Lowlands-donderdag.

Ik hoor mensen zingen:

View Results

Loading ... Loading ...

Tijdloos rock anthem

Ook deze artiest heeft in het verleden vaak een plekje op de Lowlands-poster gehad. Dit ware rock anthem blijkt elk jaar nog steeds mateloos populair. Herken jij deze knaller?

Ik hoor mensen zingen... 5

View Results

Loading ... Loading ...

Was jij aanwezig op Lowlands 2019?

Was jij op Lowlands dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”lowlands”]

Festival Popquiz

De 27e editie van Lowlands werd gehouden van 16 tot en met 18 augustus 2019 in Biddinghuizen. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalBillie Eilish, Royal Blood en New Order sierden de festivalposter. Naast muziek, bood het festival een uitgebreid programma in theater, film, dans en wetenschap. Ook was het met het uitgebreide horeca-assortiment goed vertoeven voor foodies. Lowlands 2019 was lang en breed uitverkocht, maar met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check alle updates op onze site, Facebook en Instagram. Voor alle verdere informatie over het festival, kan je terecht op onze Lowlands-pagina of de website van het festival.

Als het allemaal goed gaat, kunnen we binnenkort weer festivallen. En dus is het tijd voor voorpret! Daarom organiseert Festileaks De Festival Popquiz. Pak je agenda er daarom alvast bij en omcirkel woensdag 12 mei met de dikste marker die je kunt vinden. De quiz start om 20.30 – dus zorg dat je dan een biertje en portie bitterballen klaar hebt staan – en zal tot een uur of 23 duren. Je hebt een extra lang hemelvaartweekend om uit te brakken. Daarnaast geven we ook een vette hoofdprijs weg: : met je hele team naar een festival in het buitenland.

Zes rondes langs worden jullie ondergedompeld in het echte festivalgevoel. Weet jij bijvoorbeeld wie er op Pukkelpop 2010 stonden en wanneer de eerste editie van Down The Rabbit Hole was? Aarzel dan niet langer en zorg dat je erbij bent! Doe mee met je festivalsquad en wie weet winnen jullie wel de hoofdprijs: met je hele team naar een festival in het buitenland. Hierbij mag je kiezen uit 4-6 (afhankelijk van de grootte van je team) tickets voor Sziget, EXIT of Electric Castle.

Benieuwd naar de antwoorden?

1. ‘Chelsea Dagger’ van The Fratellis
2. ‘Living On A Prayer’ van Bon Jovi
3. ‘Old Town Road’ van Lil Nas X
4. ‘Sterrenstof’ van De Jeugd van Tegenwoordig
5. ‘Bro Hymn’ van Pennywise

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)

Geld verdienen op festivals?

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!