Foo Fighters, The National en Liam Gallagher op festivals in 2022

3131
Foto: Brantley Gutierrez

Onder andere Foo Fighters, The National en Liam Gallagher zijn volgende zomer op de festivals te bewonderen. Op 18 juni 2022 halen de heren hun afgelaste optredens in. Hoewel het festivalseizoen van 2021 nog moet beginnen, is de geruchtenmolen voor de zomer daarna ook in volle gang.

De organisatie van Rock In Rio Lisboa 2022 maakt zijn eerste namen bekend. Zo staan Foo Fighters, The National en Liam Gallagher volgende zomer op het Portugese festival. Normaal gesproken zouden bovenstaande bands deze zomer te zien op het festival, maar door de aanhoudende coronacrisis gaat dit niet door. Alle acts spelen op 18 juni 2022 en halen zo de show in die ze dit jaar zouden spelen. Ook blijven de gekochte tickets van 2020 en 2021 geldig voor volgend jaar.

Met deze aankondigen kunnen we al beginnen dromen van een zomer vol festivals. Aangezien deze artiesten in juni op tour zijn, kan het wel eens zijn dat zo ook stoppen in de Benelux. Wie weet zit onder deze namen een tweede headliner voor Pinkpop 2022, dat plaatsvindt op 17, 18 en 19 juni. Ook Rock Werchter maakt een grote kans.

Foo Fighters

Photo credit: Brantley Gutierrez

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband. Dave Grohl richtte de band in 1994 op na het uiteenvallen van Nirvana door de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk haar eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog acht albums. Het meest recente album Concrete and Gold kwam in september 2017 uit. Vorig jaar brachten de heren nog een nieuwe EP, genaamd 01070725, uit.

Dit jaar zouden de heren spelen op Rock in Rio Lisboa en Festival de Nîmes, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig schuiven de mannen deze optredens door naar 2022. Met het nieuwe album Medicine at Midnight, lijkt de band klaar voor het festivalseizoen van 2022.

Rock in Rio Lisboa 2022

In 2004 maakte het succesvolle Rock In Rio vanuit Brazilië de oversteek naar Portugal. De Portugese variant van Rock In Rio vindt voor de 15e keer plaats in Lissabon. Op 18, 19, 25 en 26 juni kan je genieten van de grote acts die het festival ieder jaar weer weet te boeken. Eerder stonden onder andere Justin Timberlake, Maroon 5 en Guns N’ Roses op het affiche. Dit jaar zijn zijn Foo Fighters, The National en Liam Gallagher van de partij.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

  • Locatie: Parque da Bela Vista, Lissabon, Portugal.
  • Datum: 18, 19, 25 en 26 juni 2022
  • Tickets: Blijven geldig voor aankomende editie.
  • Meer informatie vindt je terug op de officiële website van het festival.

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)