Advertisement

Foo Fighters, Liam Gallagher en The National onthullen festivals in 2021

Photo credit: Brantley Gutierrez

De eerste festivaldata van The National, Liam Gallagher en Foo Fighters in 2021 zijn bekend. Foo Fighters maakt zelfs een gehele nieuwe tournee bekend.

Voorzichtig schijnt er een klein beetje licht aan het einde van de tunnel die het coronavirus heet. Rock in Rio Lisboa onthult Liam Gallagher, The National en Foo Fighters als eerste acts op het affiche van 2021. Alle acts spelen op 19 juni 2021 en halen dan de show die zij dit jaar zouden spelen in. Had je kaarten voor die festivaldag, dan blijven die in 2021 geldig.

Voor fans van Foo Fighters blijft het daar niet bij. Dave Grohl en co. herprogrammeren namelijk ook optredens op het Italiaanse I-Days en het Franse Festival de Nîmes. Ook voor optredens in Duitsland en Spanje zijn vervangende data gevonden in de zomer van 2021.

Dat The National en Liam Gallagher in 2021 gaan touren is goed nieuws voor de Nederlandse en Belgische festivalgangers. Zo had Best Kept Secret 2020 met The National de Festivalact van 2019 op het programma staan. Liam Gallagher zou acte de présence geven op onder andere Rock Werchter en Lowlands 2020.

Photo credit: Brantley Gutierrez

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband. Dave Grohl richtte de band in 1994 op na het uiteenvallen van Nirvana door de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk haar eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog negen albums. De band is een graag geziene gast op festivals met ware anthems als ‘The Pretender’, ‘Everlong’, ‘Monkey Wrench’ en ‘Walk’.

In 2021 kwam het tiende studioalbum, Medicine at Midnight, uit. In 2022 leek de band klaar voor het festivalseizoen. Tot op 25 maart het noodlot toeslaat en drummer Taylor Hawkins plotseling overlijdt. Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen dit heeft voor de shows die in de zomer plaatsvinden.

Rock in Rio Lisboa 2021

In 2004 maakte het succesvolle Rock In Rio vanuit Brazilië de oversteek naar Portugal. De Portugese variant van Rock In Rio vindt voor de 15e keer plaats in Lissabon. Op 19, 20, 26 en 27 juni 2021 kun je genieten van de grote acts die het festival ieder jaar weer weet te boeken. Eerder stonden onder andere Justin Timberlake, Maroon 5 en Guns N’ Roses op het affiche. Volgend jaar staan onder ander The National, Liam Gallagher en Foo Fighters op het Portugese festival.

  • Locatie: Parque da Bela Vista, Lissabon, Portugal.
  • Datum: 19, 20, 26 en 27 juni 2021
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.