Festileaks lanceert Primavera Sound Tinder: keuzehulp bij het kiezen van een festivalweekend

675

Primavera Sound dropte deze week een gigantische line-up en we zijn er nog steeds van aan het bekomen. Het Spaanse festival vindt in 2022 niet 1 maar 2 weekends plaats, beide met een verschillende line-up. En dan rijst natuurlijk de vraag: welk weekend moet je in godsnaam kiezen? Festileaks to the rescue: we lanceren vandaag de keuzehulp Primavera Sound Tinder.

In de Primavera Sound Tinder vind je 60 van de grootste artiesten die op één van de twee weekends spelen. Je taak komt je vast bekend voor: swipe alles wat je leuk vindt naar rechts, en wat je laat zitten naar links. Aan het einde van het spel krijg je een advies: past weekend 1 of past weekend 2 beter bij jouw smaak? Of moet je toch maar naar beide gaan?

Een aantal acts speelt zowel tijdens weekend 1 (2 – 4 juni) als tijdens weekend 2 (9 – 11 juni) van Primavera Sound 2022, zoals The Strokes, Gorillaz en Tame Impala. Deze artiesten zijn niet opgenomen in de Tinder, omdat ze geen verschil maken voor het eindadvies. De meeste namen op de line-up zijn echter wél exclusief voor één van de twee weekends. Zo staan op weekend 1 onder andere Nick Cave, The National en Pavement en kun je tijdens weekend 2 kijken naar Dua Lipa, Lorde en Megan Thee Stallion. En dan is er nog een indrukwekkende undercard.

Wil je alle artiesten nog eens duidelijk voor je zien? Check dan ons overzicht van wie precies in welk weekend speelt.

De ticketverkoop voor Primavera Sound 2022 begint dinsdag 1 juni. Je kunt een ticket kiezen voor 1 weekend à €245,- of beide weekenden gaan voor €425,-. Ook tussen de weekenden zijn er concerten in Barcelona. Wie al een ticket had voor Primavera Sound 2020 of 2021, kan één van de weekends kiezen of tegen een meerprijs van €195,- upgraden naar de volle bak.

Primavera Sound 2022

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20190530_211051-1024x768.jpg
Photo: Joris Bakker / Festileaks

Primavera Sound is een grootschalig muziekfestival op de grens tussen Barcelona en de Middelandse Zee. Elk jaar zet de organisatie een kneiter van een line-up neer. Het festival sleepte in 2019 nog de Festileaks Festival Award voor Beste Line-up terecht binnen. Door het coronavirus heeft Primavera het twee keer moeten laten afweten. In 2022 wordt dit dubbel en dwars goedgemaakt met een XXL-editie van elf dagen. Lorde, The Strokes, Dua Lipa, The National, Massive Attack, Gorillaz, Tame Impala en Jamie xx: allemaal staan ze volgend jaar op de planken van het Spaanse festival.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

  • Locatie: Barcelona, Spanje
  • Datum: 2-12 juni 2022
  • Tickets: weekendkaarten €245,-, volledige festival €425,-. De verkoop start op 1 juni.
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival
Festileaks opperhoofd. Woont linksvoor. Co-host van de Festivalpodcast. Liefhebber van alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt. Altijd wachtend op lasers. Zijn er ook kluisjes?