Green Day, Volbeat en meer bij eerste namen Rock am Ring 2022

Photo: Frank Maddocks

Met de eerste namen voor Rock am Ring 2022, kunnen we al beginnen met uitkijken naar de zomer van volgend jaar. Onder meer Green Day en Volbeat komen volgend jaar weer naar Duitsland.

De eerste namen voor Rock am Ring 2022 en Rock im Park 2022 zijn bekendgemaakt. Met Green Day en Volbeat neemt het Duitse zusterfestival twee van de drie headliners mee naar volgend jaar. Of ze de derde headliner, System of a Down, ook kunnen meenemen naar 2022 is nog even afwachten. Bij deze twee artiesten blijft het niet. De organisatie maakt nog een heleboel andere namen zoals Korn, Gang of Youths en Weezer bekend. Hieronder vind je de volledig lijst met de kersverse acts.

Nog meer goed nieuws: de ticketverkoop is ook gestart. Met het Swap-systeem van Rock am Ring kun je je aangekochte kaartje omzetten naar volgend jaar.

 • Airbourne
 • August Burns Red
 • Billy Talent
 • Black Veil Brides
 • Boston Manor
 • Boys Noize, Broilers
 • Bush
 • Danko Jones
 • Daughtry
 • Digitalism
 • Fire From the Gods
 • Gang of Youths
 • Green Day
 • Ice Nine Kills
 • KAFVKA
 • Korn
 • Of Mice & Men
 • ROYAL REPUBLIC
 • SCHMUTZKI
 • Stick To Your Guns
 • The Distillers
 • The Faim
 • The Offspring
 • TRETTMANN
 • Volbeat
 • Weezer

Green Day

green day
Photo: Felisha Tolentino

Green Day, opgericht in 1986 in Berkeley, California, is een van ’s werelds best verkopende bands aller tijden, met meer dan 70 miljoen platen wereldwijd verkocht en 10 miljard cumulatieve audio- en videostreams. De groep, bestaande uit Billie Joe Amrstrong, Mike Dirnt en Tré Cool, brak door met album Dookie in 1994.

De band scoorde daarna nog veel hits, maar tien jaar na de doorbraak kende de band weer een enorm hoogtepunt: in 2004 bracht Green Day de rockopera American Idiot uit, die alleen al in de VS meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. Green Day mocht voor deze langspeler een heuse Grammy ontvangen voor Best Rock Album. 

Hun dertiende plaat Father of All… kwam in februari 2020 uit. Dit album zouden ze voor het eerst live ten gehore brengen tijdens de Hella Mega Tour. Hierbij zouden ze ook Weezer en Fall Out Boy meenemen. Helaas kon deze tour dit jaar geen doorgang vinden door het coronavirus, maar in 2021 wordt de tour alsnog ingehaald.

Rock am Ring Logo

Rock am Ring 2022

Locatie
Datum 3-5 juni 2022
Line-up
Volbeat
Muse
Green Day
Volbeat, Muse, Green Day +69 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.