Rock Am Ring 2021 presenteert Green Day, System of a Down en meer

Green Day 2019
Photo: Pamela Littky

Daar zijn ze dan: de eerste namen voor Rock Am Ring 2021. Onder andere Green Day en System of a Down reizen volgend jaar af naar Duitsland.

Naast de twee bovenstaande artiesten is Volbeat ook weer van de partij op Rock Am Ring en Rock Im Park. Zo heeft het Duitse zusterfestival de drie headliners van dit jaar meegenomen naar volgend jaar juni. Of acts als Gojira, Alter Bridge en The Pretty Reckless in 2021 ook op het Duitse festival zijn is nog af te wachten. De nieuwe lading namen volgt snel, aldus de organisatie.

Door deze aankondiging is de kans aanwezig dat Volbeat en System of a Down ook een stop houden in Nederland en/of België. Wie weet haalt Volbeat dan wel het verloren optreden op Pinkpop in. Het festival vindt een paar dagen na het Limburgse festival plaats. System of a Down is een goede kanshebbers voor Graspop of Rock Werchter. Voor Green Day is dit de eerste festivalshow van 2021. Wel zijn de heren op 20 en 23 juni te zien in Antwerpen en Groningen.

Green Day

green day
Photo: Felisha Tolentino

Green Day, opgericht in 1986 in Berkeley, California, is een van ’s werelds best verkopende bands aller tijden, met meer dan 70 miljoen platen wereldwijd verkocht en 10 miljard cumulatieve audio- en videostreams. De groep, bestaande uit Billie Joe Amrstrong, Mike Dirnt en Tré Cool, brak door met album Dookie in 1994.

De band scoorde daarna nog veel hits, maar tien jaar na de doorbraak kende de band weer een enorm hoogtepunt: in 2004 bracht Green Day de rockopera American Idiot uit, die alleen al in de VS meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. Green Day mocht voor deze langspeler een heuse Grammy ontvangen voor Best Rock Album. 

Hun dertiende plaat Father of All… kwam in februari 2020 uit. Dit album zouden ze voor het eerst live ten gehore brengen tijdens de Hella Mega Tour. Hierbij zouden ze ook Weezer en Fall Out Boy meenemen. Helaas kon deze tour dit jaar geen doorgang vinden door het coronavirus, maar in 2021 wordt de tour alsnog ingehaald.

Rock Am Ring 2021

Foto: Natasja Blouw/Festileaks

Rock am Ring is een van de grootste rockfestivals van Duitsland. Deze zomer zouden onder meer System of a Down, Volbeat en Gojira te zien zijn op het festival. Door de coronarisis kunnen deze optredens niet meer doorgaan. Voor volgend jaar zijn de eerste namen al bekend. Zo staan Green Day, System of a Down en Volbeat weer op het programma. Of ze de andere acts ook kunnen meenemen naar 2021 is nog even afwachten.

  • Locatie: Nürburgring en Zeppelinfeld, Duitsland
  • Datum: 11-13 juni 2021
  • Tickets: kunnen worden verlengd, verder niets bekend.
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.