Bruce Springsteen plant tour met E Street Band voor 2022

17282
Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

Bruce Springsteen trekt er volgend jaar op uit met zijn E Street Band. Hier hint hij naar in een Amerikaans radio-interview. Ook komt er binnenkort een samenwerking met The Killers aan.

Fans van Bruce Springsteen kunnen hun geluk niet op deze week. Het regent namelijk nieuwe aankondigingen uit het kamp van The Boss. Een week geleden kondigde hij aan dat zijn geprezen Broadway-show Springsteen on Broadway voor enkele datums terugkeert. Maar daar bleef het niet bij.

Springsteen was namelijk te gast bij een radioprogramma om die beslissing toe te lichten. Hij vertelde: “Ik wist dat we volgend jaar met de band zouden touren, dus ik dacht er eigenlijk over om even een tijdje wat rust te pakken. Maar een vriend van me was zo enthousiast over het idee om extra [Broadway-]shows te doen, dat ik toch akkoord ging.”

Hier zegt de zanger vrij expliciet dat hij er weer op uit gaat trekken. Zijn laatste tour met de E Street Band was in 2017, en zijn laatste Nederlandse optreden in 2016, op het Malieveld. Daar komt binnenkort verandering in. Nu nog duimen dat de nieuwe concertreeks Bruce en co. ook naar Europa gaat brengen!

Samenwerking met The Killers

Rock Werchter 2018, The Killers
Photo: Festileaks

Tijdens het interview sprak Springsteen ook over nieuwe muziek. Hij heeft onlangs samengewerkt met John Mellencamp, voor diens aankomende nieuwe album. Ook met graag geziene festivalheadliners The Killers dook Bruce de studio in. Veel details wilde hij hier nog niet over kwijt, maar we hoeven als het goed is niet lang te wachten: “Brandon Flowers en ik hebben samen met de band in de studio gezeten. Dit komt over ongeveer een week uit”. Vorig jaar bracht The Boss voor het het laatst zelf een album uit samen met zijn band: Letter To You.

Bruce Springsteen & The E Street Band

Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

Bruce “The Boss” Springsteen is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist. Met hits als ‘Born In The USA’, ‘Dancing In The Dark’ en ‘Born To Run’ is hij niet meer weg te denken uit de muziekscene. Tijdens zijn carrière heeft Springsteen meerdere bands samengesteld, maar de E Street Band is inmiddels al bijna 50 jaar bij elkaar. Sinds 1972 treedt de begeleidingsband samen met Springsteen op. In het verleden heeft de band ook met andere artiesten op het podium gestaan, onder wie Bob Dylan, Neil Young, Lou Reed, David Bowie, Stevie Nicks, Lady Gaga, Sting en Aretha Franklin. Springsteen is een graag geziene gast in Nederland, waar hij al tientallen keren optrad. Hieronder vallen ook twee legendarische shows op Pinkpop.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Student te Groningen die minimaal 1 keer per jaar op Rock Werchter en Lowlands te vinden is. Wanneer ik hier geen chickenburgers aan het eten ben, sta ik waarschijnlijk vooraan bij Kendrick Lamar, James Blake, Frank Ocean, Lorde of King Krule.