Advertisement
Rock Werchter
Uitverkocht
30 juni - 3 juli 2022
België
Werchter, België

Festileaks Tipt: de 10 beste festivaltenten

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Nu de festivalzomer van 2021 écht voor de deur staat, mogen we weer dromen van een mooi plekje op de festivalcamping. Van slapen zal het waarschijnlijk niet veel komen, maar je tent kan je broodnodige nachtrust maken of breken. Tijd om eens het stof van je tent te blazen en te checken of alles nog compleet is. Toch een nieuwe nodig? Wij tippen graag de 10 beste festivaltenten!

Festivalnachten zijn vaak kort, maar je hebt je energie hard nodig. Een goede festivaltent is dan van onschatbare waarde. We namen een duik in de wereld van de festivaltenten en hebben speciaal voor jou een selectie gemaakt. Met deze 10 mobiele festivalhuisjes zet jij gegarandeerd de tent op z’n kop!

1. Fresh & Black 3-persoons pop-up tent

Plopperdeplop, binnen twee seconden staat dit tentje overeind. Terwijl anderen nog zwetend met tentstokken staan te stoeien, zit jij al met een biertje in de hand voor je tent. Ook blijft je tentje lekker fris en donker en slaap je ‘s ochtends nét dat uurtje langer door. Dankzij het handige voorcompartiment hou je rotzooi en nattigheid mooi buiten.
Gewicht: 5,3 kg.

2. Lichtgewicht 2-persoons backpacker-tent

Ga jij het liefst met minimale bepakking richting een festival? Dan biedt deze backpack-tent de uitkomst. Genoeg ruimte voor 2 personen en goede waterafstotende werking. Met een pakmaat van 39 x 13 x 14 cm is deze tent ideaal als lichtgewicht onderkomen voor in je backpack.
Gewicht: 2,6 kg

3. Air Seconds 4-persoons opblaastent

Geen ster in het opzetten van je tijdelijke festivalonderkomen? Daar steken we graag een stokje voor. Ruzie met tentstokken en gepiel met een binnentent behoren definitief tot de verleden tijd: jouw eigen luchtkasteel staat binnen enkele minuten fier overeind.
Gewicht: 14,5 kg.

4. 2 Seconds kampeertent

Home is where deze tent is. Dit is precies wat jij wil. Een goede, eenvoudige slaapplek zonder dat het de hoofdprijs kost. Goede deal toch?
Gewicht: 2,9 kg.

5. Koepeltent voor 8 personen met 4 compartimenten

Huisje, boompje, feestje! Niet de goedkoopste optie, maar ideaal voor een vriendengroep. Op zoek naar zowel gezelligheid als privacy , dan is deze compartimententent iets voor jullie. Vier slaapkamers én een huiskamer voor nog geen 500 euro, da’s eigenlijk een prikkie!
Gewicht: 30 kg.

6. Paraplutent voor 2 personen

festivaltenten

Deze tent met kek printje is misschien wel de meest vernuftige van de tien festivaltenten. Door het handige parasol touwstreksysteem heb je geen losse stokken meer en zet je deze verplaatsbare woning binnen no-time op. De tent beschikt over een antimuskieten opening en is zowel aan de voor- als achterkant voorzien van een ritssluiting.
Gewicht: 4 kg.

7. 4-persoons tent met 2 compartimenten

Deze ruime tent met tentbogen is snel op te zetten en biedt voldoende ruimte. De één een nachtbraker en de ander een ochtendmens? Geen probleem! Ook vriendengroepen met een conflicterend bioritme kunnen prima festivallen met deze degelijke toptent.
Gewicht 11,7 kg.

8. Tipitent voor 4 personen

“Welkom in de feesttent”, zou Kraantje Pappie zeggen. Dé festivaltipi waar je tot zonsopkomst campingfeestjes kan geven. Door het opvallende uiterlijk vind je diep in de nacht gegarandeerd altijd de weg naar je tent terug.
Gewicht: 4 kg.

9. Fresh & Black 2-persoons koepeltent

Een strak, compact tentje. Misschien niet het meest ruime, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door het Fresh & Black interieur. Zwoele nachten worden koele nachten: vriendelijk voor de zweetklieren en tegelijkertijd ook voor de portemonnee.
Gewicht: 3 kg.

10. Tunneltent voor 2 personen

festivaltenten

Eén wand, één boogstok en een afbeelding passend op de festivalweide. Less is more, zeggen ze dan. Simpel, maar wel droog. En je houdt genoeg geld over voor een paar extra biertjes. Tel uit je winst.
Gewicht: 1,7 kg.

Festival Paklijst

Heb je je keuze kunnen maken tussen deze 10 festivaltenten? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden voor dit festivalseizoen!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2022

Locatie
België
Werchter, België
Datum 30 juni - 3 juli 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy