Metallica naar Pinkpop en Rock Werchter 2022 met Europese tour

Foto: Ross Halfin

Metallica komt naar Pinkpop en Rock Werchter in 2022. Nadat de Amerikaanse metalband op onder anderen de gelekte Mad Cool 2022 poster verscheen, is er nu een volledig Europees tourschema bekend gemaakt.

Metallica sluit op beide festivals de vrijdag af. Op Pinkpop sluiten Hetfield en co vrijdag 17 juni de festivaldag af. Twee weken later doen ze dat zelfde kunstje nog eens over op vrijdag 1 juli van Rock Werchter. We werden al even lekker gemaakt door de gelekte line-ups van Mad Cool en Hellfest 2022, waar Metallica bovenaan het affiche pronkt. Hiermee werd al doorgeschemerd dat de Amerikanen van plan waren om in 2022 Europa meerdere keren aan te stippen. Nu heeft de band alle Europese data naar buiten gegooid, en gelukkig worden Nederland en België niet vergeten. Andere festivals die onderdeel zijn van hun tour zijn Copenhell, Firenze Rocks, Prague Rocks, Mad Cool en NOS Alive.

https://www.instagram.com/p/CQLAwgiL3IB/

Metallica

De Amerikaanse band Metallica houdt zijn muzikale reputatie al bijna 40(!) jaar lang hoog. De band ontstond begin jaren ’80 en scoorde sindsdien wereldhits met onder meer ‘Master Of Puppets’, ‘Enter Sandman’ en ‘Nothing Else Matters’. Het laatste wapenfeit van de heren dateert alweer uit 2016, toen Hardwired…To Self-Destruct verscheen. In 2022 keren ze terug met een grote festivaltour. Zo zullen ze onder andere op Pinkpop, Rock Werchter en Mad Cool een dag afsluiten.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.