Update: Mad Cool bevestigt gelekte poster met Metallica, Muse, The Killers en meer

Beste Festivalacts Aller Tijden

De poster van Mad Cool 2022 ligt op straat. De artiest Noga Erez plaatste de afbeelding van het Spaanse festival, met toch vrij duidelijk watermerk, op haar Instagram Story. Voor onder andere Metallica en Kings of Leon is het de eerste bekende datum voor 2022.

Naast hen zijn ook Twenty One Pilots, Placebo, Faith No More en Pixies te zien in het grootste font. Andere bekende namen op het affiche zijn Royal Blood, Editors, Alt-J, The War On Drugs en Foals.

De poster is na een ruim half uur verwijderd van het account van Noga Erez, maar hieronder vind je nog een screenshot. Het was duidelijk nog niet de bedoeling dat deze poster openbaar zou worden, zo is ook te zien in het watermerk op de achtergrond: ‘DO NOT POST’.

Mad Cool 2022 leak

Mad Cool is al een paar dagen bezig met een soort spel op hun socials. Sinds vrijdag verschijnen één voor één de letters op het affiche. Zo konden fans van het festival al een klein beetje inschatten welke artiesten op het festival staan. Tot nu toe zijn de letters ‘T’, ‘J’, ‘A’ en ‘B’ bekend. De officieel bekendgemaakte letters komen overeen met de gelekte poster.

Update 16-06-2021: Mad Cool Festival bevestigt poster en voegt The Killers en Imagine Dragons toe

Mad Cool maakt vandaag officieel de line-up bekend en deelt de poster. Die komt grotendeels overeen met het gelekte affiche. Het enige wat op de gelekte poster nog ontbrak zijn de headliners op 7 juli. Op de officiële poster worden die duidelijk: Imagine Dragons en The Killers zijn de topacts op de donderdag van Mad Cool 2022.

Op de poster valt op dat sommige grote namen van de 2021-line up ontbreken. Onder andere Red Hot Chili Peppers, Mumford and Sons en Cardi B zijn niet te zien op de gelekte poster. In 2020 stonden bovendien Taylor Swift en Billie Eilish nog op het festival: ook zij lijken vooralsnog niet terug te komen.

Mad Cool vindt in 2022 plaats van 6 tot 9 juli, zoals altijd in Madrid.

Zie hieronder de officieel bevestigde poster:

Nederland en België

De line up van Mad Cool 2022 geeft ons inzicht hoe de festivals in Nederland en België eruit zullen zien volgend jaar. Het Spaanse festival vindt in juli plaats en deelt doorgaans namen met Rock Werchter, Pinkpop en Down The Rabbit Hole.

Voor onder andere Metallica, Muse en Editors is het één van de eerste data die bekend zijn. Het is goed mogelijk dat deze acts ook op een festival of in een zaal staan in de Benelux.

Mad Cool Logo

Mad Cool 2024

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 10-13 juli 2024
Line-up
The Killers
Måneskin
REMA
Tickets Kopen