Eerste tourdata voor Coldplay in 2022 bekend

16667
Photo: Dave Meyers

Eindelijk is het zover: de eerste speeldata voor de nieuwe tour van Coldplay zijn bekend. Het gaat om een festivalshow op Rock In Rio (Brazilië) en een concert in Uruguay. Komen ze ook langs in de Benelux?

Journalist José Norberto Flesch maakt het nieuws rondom het optreden van Coldplay op Rock In Rio bekend. José bleek eerder een zeer betrouwbare bron voor festival- en concertaankondigingen in de regio.

Ricardo Lombardo, baas van het Estadio Centenario in Montevideo, Uruguay bevestigt ook dat het Britse viertal langskomt met een liveshow. In een interview met Telemundo zegt hij dat Metallica, Coldplay, Shakira en Justin Bieber concerten geven in het stadion in 2022.

Het nieuws van een opkomende wereldtour van Coldplay hing al een tijdje in de lucht. Zo kwam de band twee maanden geleden met de nieuwe single ‘Higher Power’ op de proppen, een voorproefje van een nieuw album dat later dit jaar verschijnt en natuurlijk gepromoot moet worden. De bazen van Parlophone, het label van de Britse band, bevestigden (per ongeluk) ook al een nieuwe tour.

Of Coldplay ook naar de Benelux komt? Dat is de vraag die we ons allemaal stellen na het lezen van dit artikel. Hou Festileaks in het oog en kom het als eerste te weten. De laatste keer dat Coldplay hier stond was in 2016, in de Amsterdam ArenA. De laatste festivalshows dateren alweer van 2011 (Pinkpop & Rock Werchter).

Coldplay

Coldplay

Coldplay is sinds 1996 actief in de muziekwereld. In 2000 brachten de heren hun eerste album Parachutes uit. Sindsdien heeft de band echter niet stilgezeten. Na vele hitsingles zoals ‘Something Just Like This’, bracht de band in juli 2017 de EP Kaleidoscope uit. Ook werd in november 2018 de film ‘A Head Full Of Dreams’ gelanceerd. De film biedt een unieke kijk achter de schermen bij de Engelse formatie, die in het verleden op onder andere Lowlands en Glastonbury te vinden was. Bijna 20 jaar na het debuut verscheen in 2019 het meest recente album Everyday Life.

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)