Advertisement

Eerste tourdata voor Coldplay in 2022 bekend

Photo: Dave Meyers

Eindelijk is het zover: de eerste speeldata voor de nieuwe tour van Coldplay zijn bekend. Het gaat om een festivalshow op Rock In Rio (Brazilië) en een concert in Uruguay. Komen ze ook langs in de Benelux?

Journalist José Norberto Flesch maakt het nieuws rondom het optreden van Coldplay op Rock In Rio bekend. José bleek eerder een zeer betrouwbare bron voor festival- en concertaankondigingen in de regio.

Ricardo Lombardo, baas van het Estadio Centenario in Montevideo, Uruguay bevestigt ook dat het Britse viertal langskomt met een liveshow. In een interview met Telemundo zegt hij dat Metallica, Coldplay, Shakira en Justin Bieber concerten geven in het stadion in 2022.

Het nieuws van een opkomende wereldtour van Coldplay hing al een tijdje in de lucht. Zo kwam de band twee maanden geleden met de nieuwe single ‘Higher Power’ op de proppen, een voorproefje van een nieuw album dat later dit jaar verschijnt en natuurlijk gepromoot moet worden. De bazen van Parlophone, het label van de Britse band, bevestigden (per ongeluk) ook al een nieuwe tour.

Of Coldplay ook naar de Benelux komt? Dat is de vraag die we ons allemaal stellen na het lezen van dit artikel. Hou Festileaks in het oog en kom het als eerste te weten. De laatste keer dat Coldplay hier stond was in 2016, in de Amsterdam ArenA. De laatste festivalshows dateren alweer van 2011 (Pinkpop & Rock Werchter).