Leak: Coldplay gaat weer op wereldtournee

Release

Liveshows van Coldplay zijn aanstaande. Dat zeggen de bazen van Parlophone, het label van de Britse band, op Music Bussiness Worldwide. De passage is inmiddels uit het artikel verwijderd, maar hieronder vind je nog een screenshot.

Wanneer de wereldtournee van Coldplay precies plaatsvindt is nog niet duidelijk, maar ergens in 2022 ligt voor de hand. De aankondiging van de shows volgt volgens de CEO van de platenmaatschappij rondom de release van het negende Coldplay-album. Men verwacht in de tweede helft van dit jaar; de website Genius.com rapporteert september 2021.

Geruchten rondom een nieuwe tournee gingen al een aantal dagen rond op het internet. Coldplay bevestigde namelijk al de nieuwe single ‘Higher Power‘. Het nieuwe nummer van de band verschijnt op 7 mei en is waarschijnlijk te vinden op de opvolger van Everyday Life, het vorige album. Naar verluid gaat het nieuwe album Music of the Spheres heten.

Liveshows van Coldplay lijken al langer een kwestie van tijd. Zo gaf zanger Chris Martin voor de coronapandemie al aan dat de band naar België zou komen. Daarnaast deelde Coldplay een cryptische website: alienradio.fm. Daarop verschijnen hints die mogelijk verwijzen naar een concert locatie.

Mocht er een wereldtour komen, dan liet Coldplay eerder weten deze CO2-neutraal te willen doen.

De laatste keer dat Coldplay op festivals in de buurt stond, was in 2011. Toen speelde de band op Pinkpop en Rock Werchter. Sindsdien kwam de band nog langs in Den Haag (2012), Amsterdam (2016) en Brussel (2017).