Dit weekend niet op DTRH, maar je moet Goldband tóch checken

Goldband
Photo: Presskit Goldband

Het was 2019 toen drie Haagse stukadoor-zoons besloten een bandje op te richten, vernoemd naar hun favoriete stucgips: Goldband. Het klinkt misschien als het begin van een slechte mop, maar inmiddels zijn deze Hagenezen Nederland en België aan het veroveren met hun elektronische pop met een vleugje jaren ’80 Nederpop. Dit weekend zouden zij menig nieuw hart gaan veroveren op Down The Rabbit Hole, maar daar kwam helaas iets tussen. Om de mannen toch het podium te geven dat ze verdienen, stellen we ze graag aan je voor!

Van gecancelde tours naar debuutalbum

Het debuutalbum van Goldband is pas een goede week oud, en toch stonden de mannen in 2019 al op Lowlands, Wildeburg en Noorderslag. Met pakkende nummers als ‘Mijn Stad’ en ‘Witte Was’, wat zeker géén wasmiddel-promo is, begon zich al snel een fanclub rondom de band te ontwikkelen. Er stond een mooie toekomst vol optredens voor de band gepland, maar daar gooide Covid-19 flink roet in het eten.

Tot drie keer toe werd hun bijna uitverkochte clubtour door Nederland gecanceld. Zuur, want de jongens wilden niets liever dan optreden. En dat kunnen ze wel! Goldband werd op 19 juni 2020 uitgeroepen tot 3FM Talent en heeft sindsdien meerdere keren live bij de radiozender opgetreden. Onder andere bij Vera on Track, waar ze vol energie op het podium stonden:

Optreden voor een live publiek zat er de afgelopen tijd dus niet echt in, maar dat betekent niet dat de jongens stil hebben gezeten. Want op vrijdag 13 augustus was die eindelijk daar, het Goldband debuutalbum Betaalbare Romantiek. Een plaat waar je écht van alles op voorbij hoort komen. Van het naar Het Goede Doel klinkende ‘De Wereld’ tot het gevoelige ‘Kinderwens’ met teksten als “Wij zijn er klaar voor, ik wil een junior. Dit is mijn kinderwens, een eigen mini-mens.” En met ‘De Langste Nacht’ geven de heren nog even een dikke middelvinger aan de hele pandemie en de daarbij horende regels.

Kortom, genoeg reden om Betaalbare Romantiek dit weekend op repeat te zetten.

Verstandige jongens

Ze zingen dan misschien regelmatig over drank, drugs en nachten doorhalen, stiekem zijn de jongens een stuk verstandiger dan ze op het eerste gezicht doen geloven. Zo zijn de mannen deze zomer het gezicht van de beroemde BOB-campagne. Compleet met track en videoclip willen de mannen benadrukken hoe stóm het is om met drank op achter het stuur te stappen. Daarnaast geven ze uit eigen ervaring aan dat een BOB ook veel goedkoper is dan een taxi. Over de reden van de samenwerking zeggen ze: “Om jou er ff aan te herinneren dat je met je dronken kop, veilig naar huis gebracht moet worden door een nuchtere legend, als je weer de kroeg in duikt.” En zo is ‘t!

Moderne 80’s Nederpop

Als wij luisteren naar de muziek van Goldband durven we eigenlijk wel vast te stellen dat de driekoppige band stiekem groot fan is van de Nederpop uit de jaren ’80 zoals Doe Maar, Toontje Lager en Het Goede Doel. Want hoewel hun tracks een frisse elektronische beat hebben, zitten er zeker veel invloeden van deze grote Nederlandse namen in. En dat blijkt een gouden combi!

Ons vermoeden bewijzen de mannen wanneer ze in de 3FM Live Box gevraagd wordt om een cover te spelen. In juni 2020 kozen zij hier voor ‘Daar Gaat Ze’ van Clouseau en afgelopen november nog werd het deze klassieker van de Frank Boeijen Groep:

Eindelijk een clubtour

Oktober dit jaar gaat het dan eindelijk gebeuren: de clubtour. Op 3 augustus gingen de tickets in de verkoop voor de Betaalbare Romantiek tour. Ze reizen in drie maanden onder andere langs het Paard in Den Haag, Tivoli in Utrecht en Paradiso in Amsterdam. Er zit zelfs een uitstapje naar onze zuiderburen bij, op 10 december staat Goldband in de Trix in Antwerpen. Heb jij al tickets gescoord? Dan heb je geluk! De tour is inmiddels namelijk hart-stikke uitverkocht… Geen tickets gescoord? No worries, deze mannen gaan nog veel vaker optreden, mark our words. Hopelijk volgend jaar sowieso voor de herkansing op Down The Rabbit Hole!

https://www.instagram.com/p/CSt6ZXUo-QB/?utm_source=ig_web_copy_link

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2021

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 27-29 augustus 2021
Line-up
Gorillaz
Doe Maar
Disclosure
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.