Geen Lowlands, maar Caribou kan niet zonder jullie!

Photo: Thomas Neukum

2020 had een topjaar voor Caribou moeten worden, net als 2021. Met een nieuw album op zak en een megatournee door de Verenigde Staten en Europa in de planing. Normaal gesproken hadden we hem dit weekend op Lowlands moeten zien. Maar ondanks alle gekende misère gaan we nu vooruit kijken. Blijf lezen waarom je snel tickets moet kopen voor zijn aanstaande tour, zodat je Caribou live aan het werk kan gaan zien.

Dan Snaith, a.k.a. Caribou, is Canadese elektronica-artiest. In de vroege zero’s begon hij als Manitoba. Maar een Canadese punkzanger met dezelfde naam dwong hem na twee albums van naam te veranderen. De naamsverandering heeft zijn bekendheid in elk geval niet in de weg gestaan. In 2010 brak hij pas door in de lage landen met het op-en-top zomerse album Swim. En uiteraard kun je hem kennen van zijn monsterhit ‘Can’t Do Without You’.

Wij geven 3 redenen waarom jij de eerstvolgende kans moet pakken om Caribou live te zien.

Wie: Caribou
Wat: Electronic/emotionele zomerse house met pop invloeden

1. De perfecte balans tussen zweven en stampen

Sinds 2005 timmert Snaith al aan de weg als Caribou. Hij heeft dus genoeg materiaal om op terug te vallen. Hij is dan ook niet bang het publiek eens wat anders voor te schotelen. Tegelijkertijd kan Caribou zijn show openen met crowd pleasers zonder bang te hoeven zijn dat hij niets meer achter de hand heeft.

In al die jaren heeft hij geleerd hoe hij zijn publiek perfect kan bespelen. Hij gaat van de zoete liedjes van The Milk of Human Kindness (2005) via het beukwerk van ‘Odessa’ naar het trippy kippenvel nummer ‘Niobe’. Het wordt dus nooit saai bij deze man! Hij heeft de perfecte balans gevonden tussen zweven en stampen.

2. De combinatie van verschillende muziekstijlen

Films zijn het leukste als je niet weet hoe ze aflopen. En zo is het ook met de muziek van Caribou. Zijn producties worden ook wel eens geschaard onder New Weird America, een muziekstroming waarbij je meerdere muziekstijlen combineert. En dat is precies wat zijn nummers zo lekker maakt.

Luister naar ‘Yeti’ en je denkt dat de beste man aan schattige, roze pilletjes heeft gezeten. Of neem het instrumentale nummer ‘Bowls’ met zijn koebellen en gekke geluiden die je de diepte in stuwen. De ultieme feel good zomerhit van 2020 ‘Never Come Back’ heeft juist weer een nostalgisch geluid met repetitieve vocalen.

Elk nummer is een avontuurlijke reis die zijn weerga niet kent. Een Caribou show is een kakofonie aan geluiden die niet eens bij elkaar lijken te passen (maar dat stiekem toch wel doen).

3. Caribou’s fantastische live band

We zouden het haast vergeten, maar Caribou neemt tijdens liveoptredens altijd een geweldige band mee. En dat zorgt voor fantastische live-uitvoeringen. Tijdens zijn laatste optreden op Lowlands speelde Caribou samen met zijn band een geniale climax van het nummer ‘Sun’.

De muziek bleef telkens aanzwellen en stoppen, om uiteindelijk terug te keren met heftige acid-invloeden. Check bovenstaande video maar! Tijdens optredens krijgen de albumtracks dus vaak een stevige metamorfose. Meer speelminuten betekent bij deze man automatisch meer euforie!

Wanneer komt Caribou weer naar Nederland hoor ik jullie denken. Hij heeft nog een optreden in te halen in Tivoli in Utrecht. Hopelijk horen we daar snel meer over!

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2021

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 20-22 augustus 2021
Tickets Niet meer beschikbaar.