Paradise City Festival: 10 aanraders van formaat!

240

Paradise City festival is de naam; onbekend maakt niet onbemind. Dus trekken wij over de grens naar België. In dit artikel lees je welke artiesten je daar zeker niet mag missen.

Eerst even kort voorstellen. Paradise City Festival is mijn naam. Ik vond voor het eerst plaats in 2015 en dit jaar ben ik thuis van 13 t/m 15 augustus voor iedereen die van house en techno houdt. Mijn feest vindt plaats in Perk vlakbij Brussel, bij het kasteel van Ribaucourt voor zo`n 8.000 mensen per dag. Ik ben een ecologisch festival, zo wordt er bijvoorbeeld geen vlees verkocht. Als je wilt komen dan moet je er snel bij zijn, want de tickets zijn bijna uitverkocht.

1. 2ManyDJs

Ook wel bekend als het DJ project onder aanvoering van de Belgische broers David en Stephen Dewaele, die samen met onder meer Stefaan van Leuven ook Soulwax vormen. Soulwax is door jullie geplaatst in de Festileaks Top 100 festivalacts! Kortom geen misselijke naam; wat heet, deze mannen breken overal de tent af met hun feesten voor de Goden. De broers hebben het optreden gemist, getuige de single ‘Empty Dancefloor’ tijdens de pandemie. Goed nieuws, want zondag 15 augustus sluiten de mannen het festival af. Check hier de hele tijdtabel.

2. DJ Tennis

Bij vrienden beter bekend onder de naam Manfredi Romano. Deze DJ werkte al samen met Maribou State en Mr. Tophat en wist veel indruk te maken dankzij zijn heerlijke remixen. Hij werd zelfs al gevraagd om een DJ Kicks editie te doen en maakte daarbij gebruik van de fijnste nummers. Opgroeien deed hij half in Italië en dat is te horen in zijn muziek. Verwacht dus veel stuwende en pompende disco grooves. Overigens krijgt hij in zijn set op Paradise City Festival hulp van niemand minder dan de Zweedse DJ Alex Boman!

3. Âme

Dit is een illuster Duits duo bestaande uit Kristian Beyer en Frank Wiedemann. Laatstgenoemde is tevens lid van het dance duo Howling. Meerdere malen stond Âme al eens in de Bravo op Lowlands om iedereen de nacht door te helpen. Draaien kunnen deze mannen zeker met hun fijngevoelige melodieën op een bed van techno. Wees er dus zeker van dat je ze niet mist!

4. Palms Trax

We blijven in Duitsland; om precies te zijn Berlijn. Vandaar heeft deze succesvolle producer en DJ zijn thuisbasis. Op basis van een recent gegeven interview staat ons vooral veel euforie te wachten tijdens zijn set. Er gaat scheutig en zonder schaamte gestrooid worden met gouden oudjes en nieuwe single ‘Petu’ zal ook vast niet ontbreken in zijn setlist. Afgaande op die banger kunnen we concluderen dat deze man in vorm is en de gouden medaille op Paradise City een kwestie van tijd is.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

5. Jayda G

Deze Canadese dame is zowel producer als DJ en had ondanks de pandemie een piekjaar. Zo werd ze genomineerd voor een Grammy vanwege de dans in de clip van ‘Both of Us’ en is datzelfde nummer inmiddels ruim 18 miljoen keer beluisterd op Spotify. En dit jaar mocht ze ook nog eens een editie van DJ Kicks voor haar rekening nemen. Vast staat dat deze dame ons gaat laten snoepen van meerdere dance genres!

6. Le Motel

Deze Brusselse producer is vooral bekend geworden door zijn succesvolle samenwerking met hiphopper Roméo Elvis. Zo heeft het nummer ‘J’ai Vu’ op Spotify veel aanhang. Solo is hij misschien nog wel meer bezig met beats getuige zijn laatste EP Transiro uit 2020. Een kleurige en speelse mix van trap, breakbeats, UK garage en zang.

7. Biesmans

In het echte leven bekend als Joris Biesmans. Deze Belgische DJ en producer, woonachtig in Duitsland, debuteerde dit jaar met zijn album: Trains, Planes & Automobiles. Afgaande op enkele nummers komt hij zeker niet over als een rookie. Hij geeft ons een vette update van Giorgio Moroder en euforische Italo disco, maar met genoeg eigen smoel! Hij heeft al wat vlieguren op zijn naam staan, zoals draaien in de Watergate in Berlijn en nu dus Paradise City. Zeker iemand om niet te missen aan het eind van de middag.

8. Acid Pauli

Een Duitse veteraan, die al heel wat jaren mee gaat. Martin Gretschmann, zoals hij in het echt heet, maakt minimal techno maar dan met vele feestelijke fratsen. Wat dat betreft heeft zijn muziek wel wat weg van die van Jürgen Paape, mede-eigenaar van het gerespecteerde Kompakt label. Een ideale opwarmer en feestmaal voor de 2ManyDJs.

9. Max Cooper

Een Engelse techno producer die alweer bijna 15 jaar meegaat. Hij staat bekend om zijn zeer gelaagde producties waarbij hij stevige, snoei harde techno combineert met melodieën om bij weg te zweven. En als je techno aan emotie weet te koppelen, dan stel je wel wat voor in de dance-wereld. Hebben we je nog niet kunnen overtuigen? Trentmoller – ‘Take Me Into Your Skin’ is een geliefde track van hem.

10. Kruder & Dorfmeister

Met alle respect voor Adriatique & KINK, maar deze heren verdienen het net even ietsje meer om als laatste in de spotlights te staan. De wieg van Peter Kruder & Richard Dorfmeister, zoals ze in het echt heten, staat in Wenen – Oostenrijk. Ze braken in de jaren 90 door met hun kenmerkende mix van downtempo triphop & drum & bass geluid en maakten remixen voor grootheden als Madonna & Depeche Mode. In 2020 brachten ze nog een album uit met als titel 1995. Kortom eigenlijk werk wat al die jaren op de plank is blijven liggen. Toen bleek dat Kerri Chandler niet aanwezig kon zijn volgend weekend, waren deze mannen snel gevonden als vervangers. Een schot in de roos wat ons betreft, wij kunnen niet wachten om betoverd te worden in hun maar liefst 3 uur(!) durende set op zondag.

Paradise City Festival

Paradise City Festival is een house-/technofestival in Perk, België. Gelegen aan het historische Kasteel de Ribaucourt huist het dagelijks 8.000 bezoekers. De beelden van het festival spreken voorzich: Ziet er goed uit hè?! In 2021 brengt het Belgische festival heerlijke beats weer naar het publiek. Deze taak wordt opgedragen aan onder andere 2ManyDJs, KINK (Live) en Adriatique.

  • Locatie: Perk, België
  • Datum: 13 augustus tot en met 15 augustus
  • Tickets: 165 euro voor een weekend (uitverkocht), 65 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival
Mijn eerste festival was in 2011; Creamfields Andalusië. Tussen alle prettig gestoorde Spanjaarden ontwaakte er zich een vuur in mij voor festivals die nooit meer is gaan liggen. Dans graag tot in de vroege uurtjes door en heb veel passie voor beats, synths, David Bowie en Arcade Fire. Voor karaoke mag je mij `s nachts wakker maken!