Queens of the Stone Age weer op tournee in 2022

3872
Down The Rabbit Hole 2018
photo credit: Focus74

Queens of the Stone Age gaat weer volgend jaar weer op tournee. Dit laten Josh Homme en co. weten via de sociale media van de band.

Het nieuws dat Queens of the Stone Age in 2022 op tournee gaat volgt op minder goed nieuws. De band zou deze zomer te zien zijn op Reading & Leeds festival. Maar door de aanhoudende coronacrisis beslist de band om niet op te treden in England. Wel laten de heren weten volgend jaar weer terug te komen naar de UK. Of Queens of the Stone Age ook optredens in Nederland en België geeft is nog niet duidelijk.

De laatste keer dat Queens of the Stone Age in Nederland en België te zien was dateert van 2018. Toen konden we de heren aan het werk zien op Down The Rabbit Hole en Rock Werchter. Na vier jaar zonder optredens wordt het de hoogste tijd dat daar verandering in komt.

Queens of the Stone Age

Down The Rabbit Hole 2018
Foto: Focus74

De Amerikaanse groep rondom zanger Josh Homme is een graag geziene gast op festivals. Met hun albums Songs for the Deaf, Rated R en het meest recentelijke Villains uit 2017 lieten ze de muziekwereld tot op de grondvesten trillen. Met ‘No One Knows’, ‘My God is the Sun’ en ‘Feel Good Hit of the Summer’ heeft de band bovendien een aantal ware festivalanthems tot hun beschikking. In 2022 gaat de Amerikaanse rock-band weer op tour, zo is de band aangekondigd voor Rock Werchter.

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)