Dans je Lowlandsverdriet weg met deze mix!

Lowlands gaat helaas niet door, maar niets houdt je tegen om thuis even helemaal loos te gaan met deze 14 onweerstaanbare songs van bands die waren aangekondigd voor dit jaar.

Deze mix bevat vooral nieuwe muziek, maar ook een paar golden oldies.

Het oudste nummer zit aan het einde. ‘The Private Psychedelic Reel’ is de laatste track van ‘Dig Your Own Hole‘, een baanbrekend Chemical Brothers-album uit 1997. Ze spelen deze legendarische riedel ook nog af en toe live, bijvoorbeeld aan het einde van hun set in AFAS Live in 2018.

Ook ‘Melody Day’ van Caribou, uit 2007, is inmiddels een klassieker. Het nummer was in Nederland vermoedelijk voor het laatste te horen op het Indiestad-festival in Paradiso in 2011. Hopelijk zet Dan Snaith het voor de Lowlands-editie van dit jaar eindelijk nog eens op de setlist.

‘Tweet Tweet Tweet’ van Sleaford Mods, uit 2014, komt zo goed als zeker voorbij op Lowlands (al is het onwaarschijnlijk dat de Mods er dan ook Altin Gün doorheen zullen draaien, zoals in deze mix). In 2020 zat het in zowat al hun live-sets, en ze sloten er in september ook een livestreamset mee af.

De recentere nummers – van onder meer Yves Tumor, Moses Boyd en Eris Drew – krijg je vast ook te horen. Het zou ons verbazen als deze acts hun zelfgemaakte floorfillers zouden laten liggen.

Hoewel je helemaal aan het begin Skepta hoort, is die nog niet aangekondigd. Hij doet hier mee op het nummer ‘Cancelled’ van Slowthai, dat helaas profetisch is gebleken.

De volledige tracklist:

Cancelled – Slowthai feat. Skepta
Triple Science – Headie One
el Diablo – Machine Gun Kelly
Gospel for a New Century – Yves Tumor
Started Out – Georgia
Tweet Tweet Tweet – Sleaford Mods
Süpürgesi Yoncadan – Altın Gün
Can’t Fight (TSHA Remix) – Lianne La Havas
1993 – Oliver Tree feat. Little Ricky ZR3
Better – Jack Garratt
Reactiv-8 – Eris Drew
Stranger Than Fiction – Moses Boyd
Melody Day – Caribou
The Private Psychedelic Reel – The Chemical Brothers

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2021

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 20-22 augustus 2021
Tickets Niet meer beschikbaar.