Amsterdam Dance Event 2021 gaat door ondanks coronabeperkingen

2876
ADE
Photo: Laura Jacobs

Het Amsterdam Dance Event (ADE) 2021 gaat in aangepaste vorm door dit jaar. In een persbericht laat de organisatie weten, ondanks de coronabeperkingen, toch een sterk en veilig festival neer te kunnen zetten.

ADE gaat door dit jaar! Helaas niet op de manier zoals we gewend zijn, maar er blijft nog steeds veel te beleven. De nieuwe coronamaatregelen zorgen er onder andere voor dat het programma tot middernacht duurt en dat er een maximale capaciteit van 75 procent is. Toch laat dit de organisatie niet weerhouden om door te gaan. De focus wordt gelegd op dancefeesten overdag en er wordt op dit moment gekeken naar wat deze aankondiging precies voor elk type evenement betekent.

Het grootste evenement van ADE, AMF, mag helaas niet doorgaan vanwege de maatregelen. Het evenement kan zich niet aan de gestelde voorwaarden houden en is hierdoor genoodzaakt de stekker eruit te trekken. Ook de ADE Pro-conferentie gaat niet door. Hierover zeggen directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis het volgende: “Het besluit om ADE Pro, voor veel professionals het belangrijkste zakenmoment in het jaar, uit te stellen tot volgend jaar is met name in een tijd dat onze industrie ons het hardst nodig heeft, enorm moeilijk. We hebben daarbij al onze beschikbare middelen nodig om de evenementen binnen ADE Festival zo goed mogelijk te coördineren binnen de paar weken die we nog hebben.”

ADE vindt plaats van 13 t/m 17 oktober. Het definitieve programma wordt later bekendgemaakt. Hou hiervoor vooral de site van ADE in de gaten of de sociale media.

Amsterdam Dance Event 2021

ADE
Photo by Fotograafniels.nl | Niels de Vries

Amsterdam Dance Event zou in 2020 de 25e verjaardag vieren. Covid gooide weer eens roet in het eten, dus wordt de jubileumviering uitgesteld gevierd in 2021. Vijf dagen lang wordt de hoofdstad omgetoverd tot een heus danswalhalla met niet alleen muziek, maar ook masterclasses, conferenties en lezingen.

  • Locatie: Amsterdam
  • Data: 13 tot en met 17 oktober 2021
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Student Kunst en Economie aan de HKU, fanatieke cd verzamelaar en heeft het liefste festivalposters als behang. Met een brede muzieksmaak probeer ik zoveel mogelijk festivals van mijn bucketlist af te strepen. Onder andere groot fan van Editors, Foals en Mumford and Sons.