Pohoda 2022 verwelkomt The Libertines, Metronomy en meer

187
Foto: Roger Sargent

Pohoda 2022 lanceert een berg nieuwe namen. Onder meer The Libertines, Metronomy en slowthai komen volgend jaar naar Slowakije.

Pohoda 2022 presenteert maar liefst twintig nieuwe namen. Zo krijgen Nick Cave & The Bad Steeds en Black Pumas gezelschap van onder andere The Libertines, Metronomy en Wolf Alice. Naast bovenstaande namen maakt de organisatie nog een heleboel andere namen bekend. Bekijk de kersverse acts hieronder.

 • The Libertines
 • Richie Hawtin
 • Metronomy
 • Wolf Alice
 • slowthai
 • The Comet is Coming
 • Paula Temple
 • shame
 • Marina Satti
 • Yves Tumor
 • Squid
 • Injury Reserve
 • BAZZOOKAS
 • Emel Mathlouthi
 • Hatari
 • PENGSHUi
 • Shht
 • The Space Lady
 • Malox
 • Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs

Festileaks Festivalvakantie

Denk jij: “Dit mag ik niet missen”? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Festileaks organiseert samen met Festival Travelvolgend jaar de Festileaks Festivalvakantie. De reis, van 6 tot en met 19 juli, voert naar twee bucketlist-festivals: Electric Castle en Pohoda. Hoe kom je beter uit de festivalloze zomers dan met een fantastische reis langs twee festivals met gelijkgestemden? Precies. De kaartverkoop start 1 november, maar wie zich nu al pre-registreert, ontvangt voorrang én korting.

The Libertines

The Libertines is een Britse rockband rondom Pete Doherty en Carl Barat.  De band wordt in 1997 opgericht in Londen. In 2002 en 2004 brengt de band een studioalbum uit. Even lijkt het erop alsof het daar bij blijft. De tour rondom het tweede album The Libertines wordt namelijk gekenmerkt door het drugsgebruik van Doherty. Ook komt hij meerdere malen niet opdagen tijdens optredens. In 2004 valt dan ook het doek voor The Libertines. De bandleden focussen zich op soloprojecten. Gelukkig kwamen ze in 2010 in de vertrouwde formatie terug. Een reünieconcert op dubbelfestival Leeds & Reading bracht nieuw leven in de band. Vanavond 2014 komt de band echt weer terug en staan Doherty en co. weer op diverse festivals. 

Pohoda Festival 2022

Pohoda Stage
Photo: Monika Kovacova

Pohoda Festival vindt al ruim 20 jaar plaats nabij de stad Trenčín in Slowakije. Daar wordt het lokale vliegveld omgetoverd tot festivallocatie. Pohoda staat bekend om zijn ontspannen sfeer en groene initiatieven. Zo won het festival in 2019 de Festival Award voor ‘Duurzaamheid’.

Voor de 2020-editie stonden optredens van onder meer Metronomy, Lykke Li, Stormzy en Thom Yorke op het programma. Het festival is echter geannuleerd vanwege het coronavirus. Twee jaar staan onder meer Metronomy, Nick Cave & The Bad Steeds, Black Pumas en The Libertines op het programma.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

 • Locatie: Trencín, Slowakije
 • Datum: 7-9 juli 2022
 • Tickets: Drie dagen kost je €109,-
 • Meer informatie vind je terug op de officiële website.

Wil jij graag Pohoda festival ontdekken?  Festileaks organiseert in juli 2022 een ‘festivalvakantie’: een groepsreis voor festivalfanaten per bus. Deze vakantie brengt je naar Pohoda Festival en Electric Castle. Meer informatie vind je hieronder.

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)