Advertisement
Tempelhof Sounds
Tickets
10-12 juni 2022
Duitsland
Berlijn, Duitsland

Muse, The Strokes en meer naar Tempelhof Sounds 2022

Muse 2018
Photo: Patrick McPheron

Komende zomer reizen onder andere Muse en The Strokes af naar Berlijn voor Tempelhof Sounds 2022. Naast de twee headliners zijn ook bands als London Grammer, ALt-J en Interpol komende zomer op het Duitse festival te zien.

Wie nog nooit van Tempelhof Sounds heeft gehoord zal met deze eerste lading namen genoeg reden hebben om zich in het festival te verdiepen. Menig festivaldirecteur zal jaloers naar dit affiche kijken. Want naast de bovengenoemde acts, spelen ook IDLES, Courtney Barnett en Parcels op Tempelhof Sounds 2022. De volledige lading eerste namen, inclusief dagindeling lees je hieronder.

Vrijdag 10 juni

 • London Grammar
 • Two Door Cinema Club
 • Mac Demarco
 • Parcels
 • Freya Ridings
 • Baby Queen
 • Black Honey
 • Just Mustard

Zaterdag 11 juni

 • Muse
 • Alt-J
 • IDLES
 • Sophie Hunger
 • Wolf Alice
 • Holly Humberstone
 • Hinds
 • The Pale White

Zondag 12 juni

 • The Strokes
 • Interpol
 • Royal Blood
 • Courtney Barnett
 • Big Thief
 • Fontaines D.C.
 • Anna Calvi
 • Kat Frankie
 • Griff
 • The Gardner & The Tree
 • Pillow Queens
https://www.youtube.com/watch?v=8EvBXyngSK4&ab_channel=FKPScorpio

Minder kans The Strokes op Best Kept Secret 2022

Mogelijk is niet iedereen blij met deze aankondiging. BKS-gangers die graag The Strokes in Hilvarenbeek zouden zien, zien die kans steeds kleiner worden. Want naast de BKS-zondag heeft The Strokes ook al plannen op de BKS-vrijdag. 10 juni staat de Amerikaanse band op Primavera Sound in Barcelona. Een tegenvaller voor Best Kept Secret dus. Zeker wanneer je bedenkt dat The Strokes in 2020 en 2021 wél op de line-up van Best Kept Secret stond. Maar niets is onmogelijk. Wie weet lukt het festivalbaas Maurits Westerik toch nog om de Amerikaanse Rockers naar Hilvarenbeek te lokken.

Muse

muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide de band uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop.

Inmiddels heeft de band al acht studioalbums uitgebracht, met Simulation Theory als meest recente wapenfeit. Het laatste festivaloptreden van de heren in De Lage Landen is al weer een jaar geleden; in 2019 deed Muse Rock Werchter aan. De band werkt op dit moment aan een nieuw album. Dat zou in 2022 uit moeten komen.

The Strokes

De alternatieve rockgroep The Strokes – bestaande uit Julian Casablancas (zang), Albert Hammond jr. (gitaar), Nick Valensi (gitaar), Nikolai Fraiture (bas) en Fabrizio Moretti (drums) – werd in 1998 opgericht in New York. Het debuutalbum Is This It? (2001) werd na de release, wereldwijd geprezen en is bijna 20 jaar later nog steeds een klassieker in menig platencollectie. NME doopte de band zelfs om tot the saviours of rock-‘n-roll.

Na een paar productieve jaren met vervolgalbums Room On Fire (2003) en First Impressions of Earth en de daarbij horende tours, besluiten de bandleden in 2007 een lange pauze in te lassen en tijd te besteden aan solo-projecten. Gelukkig kwamen The Strokes terug in 2013 met nieuwe muziek, echter niet meer met een optreden in Nederland. In 2021 keerde de band terug naar Europa met nieuw materiaal van hun meest recente album The New Abnormal (2020). Door het coronavirus is dit niet kunnen doorgaan.

Tempelhof Sounds Logo

Tempelhof Sounds 2022

Locatie
Duitsland
Berlijn, Duitsland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Dagkaarten vanaf €89. Combitickets vanaf €189. Kopen