Opwarmen voor Amsterdam Dance Event? Dat kan met deze mix!

We kunnen het nog altijd nauwelijks geloven, maar vanaf woensdag kan je in Amsterdam écht waar naar Amsterdam Dance Event, goed voor meer dan 350 feestjes en concerten, dit jaar vanwege de coronaregels allemaal overdag. Wil je je dit weekend verder verdiepen in de line-up, of gewoon je voorpret nog wat aanwakkeren? Check dan deze lekker lange DJ-mix!

Hieronder lees je wat er wanneer te horen valt. Via de links vind je meteen alle info over de events.

De mix opent met ‘When a Fire Starts to Burn’ van het Britse duo Disclosure, donderdag te zien op DGTL in de Scheepsbouwloods. ‘Fire Drill’ van acidhouselegende DJ Pierre zet de dansbare veiligheidstraining verder. Hij zal op ADE maar liefst vier sets spelen – vermoedelijk een record.

‘Minus/Orange (Mix 1)’ van Minimalmeister Richie Hawtin rolt er rond 6:15 overheen. Hij speelt donderdag op Awakenings in de Ziggo Dome, en zondag in Shelter voor wie hem graag van dichtbij wil zien. Vervolgens palmt het sprankelende ‘Poodle Power’ van jonge belofte Avalon Emerson de mix in. Zij speelt donderdag in Paradiso en is zaterdag te zien op het Secret Project Festival.

Het atmosferische technonummer dat rond 11:30 de mix binnenkringelt is ‘Truesoul’ van Adam Beyer, uit 2002. (Helaas klinken de oorwormen waarmee hij vandaag de hitparade teistert helemaal anders.) Hij organiseert donderdag een eigen event met Awakenings in de Gashouder.

Vervolgens galoppeert de indietrance van ‘Fandango’ van Kölsch – vrijdag op DGTL x IPSO in de Scheepsbouwloods, zondag op Circoloco x Loveland in Mediahaven – de mix binnen. Past perfect bij het onsterfelijke ‘Space Invaders Are Smoking Grass’ van de Hagenees I-F, die je vrijdag in Noorderlicht op zijn allerbeste platen trakteert voor de tiende verjaardag van Bordello a Parigi.

Hij wordt rond 19:45 uit de weg gebonkt door ‘Protective Custody’ van technoveteraan Dave Clarke, die vrijdag met enkele zelfgekozen collega’s de Melkweg onveilig zal maken. De onovertroffen Jeff Mills – zaterdag net als Avalon Emerson op het Secret Project Festival, vrijdag op 909 x Loveland – doet er met de buitelende beats van ‘Tango’ vervolgens nog een schep bovenop.

Ook de Nederlander Speedy J speelt op 909 x Loveland (en zondag op Awakenings X Exhale), maar als de breakbeats van zijn ‘Balk Acid’ in de smaak vallen moet je hem zeker ook zaterdag aan het werk zien, wanneer hij tijdens ‘STOOR‘ met enkele collega’s live muziek zal maken. Ook Surgeon – vrijdag al op Into the Woods – van wie je rond 24:00 ‘Black Jackal Throwbacks’ hoort, zal erbij zijn.

Rond 26:00 borrelt ‘Screen’ van Planetary Assault Systems naar boven. Dat is het techno-alias van Luke Slater, waarmee hij zaterdag op Audio Obscura in de RAW Factory te zien is. Donderdag speelt hij ook in het Muziekgebouw aan ’t IJ als ‘The 7th Plain’, een oud ambientproject dat voor de gelegenheid begeleidt zal worden door dansers, en vrijdag speelt hij op een benefiet in Radion.

Vervolgens davert ‘Zombie Machine (Acid)’ van de geheimzinnigaard genaamd Gesloten Cirkel de mix binnen. Hij speelt zaterdag op Into the Woods. Het vrolijk baldadige ‘Push’ van Ellen Allien – zaterdag te zien op Awakenings in de Ziggo Dome – duwt hem rond 30:00 giechelend uit de weg.

Allien wordt gevolgd door enkele andere veelbelovende jonge vrouwelijke DJ-producers. Eerst hoor je ‘All I Need’ van Jayda G, zaterdag op DGTL. Dan is het de beurt aan Eris Drew en Octo Octa, een DJ-stel dat zaterdag samen zes uur lang Radion op stelten zal zetten voor Breakfast Club. Van Drew hoor je ‘Reactiv-8’, rond 34:45 gevolgd door de dolle drums van ‘Ecstatic Beat’ van Octo Octa.

Afsluiten doen we met twee klassiekers: ‘They Were’ van Carl Craig, die zijn set op Circoloco x Loveland helaas moest annuleren, en ‘Stereo Systems’ van Levon Vincent, zondag in Thuishaven.

Meer festivalmixen vind je hier!

Amsterdam Dance Event 2021

Worakls show
Worakls on stage – Authorised by his agency

Amsterdam Dance Event wordt dit jaar 25. Het jubileum ging van start in 2020 en wordt vanwege het coronavirus doorgetrokken tot 2021. Vijf dagen lang wordt onze hoofdstad omgetoverd tot een heus danswalhalla. Omdat evenementen en clubs om middernacht moeten sluiten, heeft de organisatie flink moeten puzzelen. Alle evenementen vinden daardoor nu overdag plaats.

  • Locatie: Amsterdam
  • Data: 13 tot en met 17 oktober 2021
  • Tickets: Verschilt per evenement.
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2024

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 16-20 oktober 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Tim Vernimmen

Behalve over Belgische festivals schrijf ik ook over ongewone festivalacts in andere landen en over festivals die zich specialiseren in eigenaardige genres.

Meer van Tim