Terug van weggeweest: Moderat kondigt festival in 2022 aan

Photo: Flavien Prioreau

Moderat is terug! De band nam in 2017 voorlopig afscheid, maar kondigt nu nieuwe shows aan. Het drietal reist af naar een Spaans festival en speelt een show in het thuisland, Duitsland.

Het voorlopig eerste optreden van Moderat komende zomer is Sónar Festival in Barcelona. Ruim drie maanden later staat de band weer op de plek waar het in 2017 voorlopig afsloot: Berlijn. Tussen beide shows is nog veel ruimte voor andere optredens.

Tijdens de afscheidstournee in 2017 speelde Moderat onder meer op Down The Rabbit Hole, Lowlands en Pukkelpop. Deze festivals vallen allemaal tussen het optreden in Spanje en Duitsland. Opvallend is dat ook Sónar Festival Moderat mocht verwelkomen tijdens de afscheidstournee. Of ook de andere festivals in 2022 Moderat opnieuw mogen verwelkomen moet komende maanden blijken.

Moderat

Moderat
Foto: Eric Pamies

In 2002 sloegen Sascha Ring van Apparat en Gernot Bronsert en Sebastian Szary van Modeselektor de handen ineen en vormden Moderat. Na een EP in 2003 en het eerste album Moderat in 2009 ging het de heren voor de wind. Nog twee albums volgden en de drie heren waren van 2013 tot eind 2017 non-stop op tour. Vanwege de hoge druk besloten ze daarom om een pauze in te lassen waarin ze zich op soloprojecten konden focussen. In 2022 mogen we de drie heren eindelijk weer verwelkomen op de podia. De eerste twee optredens zijn bevestigd in Duitsland en Spanje.