Jack White naar Nederland en België in juli 2022

Photo: Ben Houdijk

Jack White gaat weer op tour! De Supply Chain Issues Tour 2022 brengt White onder andere naar Nederland en België in juli 2022. Tickets zijn vanaf vrijdag 10 uur hier te koop.

In 2022 staat Jack White een flinke tour te wachten. Vrijdag 1 juli staat de oud frontman van The White Stripes in de AFAS Live. Iets meer dan twee weken later is hij ook in België te vinden. Op zaterdag 16 juli voert zijn tour Jack White langs Vorst Nationaal in Brussel.

Op 8 april, wanneer het album Fear of the Dawn wordt uitgebracht, begint hij zijn tour in de Verenigde Staten. De vier maanden daarna is hij op tour in de Verenigde Staten én Europa. Bij het uitbrengen van zijn tweede album van 2022 op 22 juli, Entering Heaven Alive, is White net klaar met zijn Europese tour. Tot nog toe is het Spaanse Mad Cool het enige festival in de tour van Jack White. Of de artiest nog meer festivals aan gaat doen is nog niet duidelijk.

Tickets

Tickets voor beide concerten gaan op 17 december om 10:00 in de verkoop. Wie het concert in de AFAS Live wilt bijwonen, betaalt €78,40,- voor een ticket. Interessant aan beide concerten is dat ze telefoonvrij zijn. Dit betekent dat het gebruik van mobieltjes voor het maken van foto’s en video’s niet is toegestaan. Aan het begin van de show stop je je telefoon in een afsluitbaar zakje, die je vervolgens tot na de show gesloten laat. Hierdoor hoef je je geen zorgen meer te maken over de perfecte foto of video en kan je optimaal genieten!

Jack White

John Anthony Gillis, beter bekent als Jack White, is een Amerikaanse muzikant, zanger en songwriter. White heeft veel projecten op zijn naam staan. Zo was hij zanger en gitarist van The White Stripes, richtte hij The Raconteurs en The Dead Weather op én ontwikkelde hij een succesvolle solocarrière. In 2012 bracht hij zijn eerste solo album uit: Blunderbuss. Hierna volgde Lazaretto in 2014 en Boarding Beach House in 2018. In 2022 komen daar twee albums bij: Fear of the Dawn, die in april uitkomt en Entering Heaven Alive, welke op 22 juli uit moet komen. De laatste keer dat we de artiest in de Benelux troffen, was in 2018. Toen trad hij onder andere op op Rock Werchter.