Roadburn 2022 verwelkomt Emma Ruth Rundle en Lingua Ignota onder nieuwe namen

Met nieuwe namen begint het affiche van Roadburn 2022 vorm te krijgen. Onder andere Emma Ruth Rundle, Lingua Ignota en 40 Watt Sun komen in april naar het undergroundfestival in Tilburg. Daarnaast voegen zich nog 19 nieuwe acts bij eerder bekendgemaakte Ulver, Alcest en meer.

De organisatie van Roadburn heeft 21 namen toegevoegd aan de line-up. Na twee performances in 2019 keert Lingua Ignota terug naar Tilburg. Vergezelt door het kersverse en erg sterke album Sinner Get Ready gaat de experimentele multi-instrumentalist deze editie één keer te zien zijn.

In 2020 zou ze eigenlijk curator zijn, maar in 2022 keert ze terug op het Roadburnpodium: Emma Ruth Rundle. Op de Main gaat ze haar nieuwe album Engine of Hell vertonen. Daarnaast gaat als onderdeel van haar originele curatorprogramma Mizmor Cairn integraal spelen.

Alle nieuwe namen vind je hieronder:

 • 40 Watt Sun
 • Cloud Rat
 • Emma Ruth rundle
 • Fågelle
 • Hangman’s Chair
 • HEALTH
 • Kanaan
 • KANGA
 • Kælen Mikla
 • Kollaps
 • Kungens Män
 • Lingua Ignoate
 • Messa
 • Mizmor
 • Pinkish Black
 • Smote
 • Sordide (gecureerd door Milena Eva & Thomas Sciarone)
 • Sum of R
 • The Bug (feat. Flowdan & Logan)
 • Uniform
 • Wyatt E.

Naast de lading nieuwe namen spreekt de artistic director Walter Hoeijmaker zijn hoop voor 2022 uit: ”Roadburn 2022 wordt een festival van hoop; een viering van undergroundmuziek door zowel Roadburn alumni als jonge en opkomende bands. Het voelt zo geweldig om hen een platform te bieden en het is net zo geweldig om onze gemeenschap hun zeer gemiste thuis weg van huis te bieden. Ondanks de moeilijke omstandigheden met live muziek blijven we optimistisch en gaan we voorzichtig verder. Het is niet makkelijk maar we zijn echt hoopvol om jullie te kunnen verwelkomen op Roadburn 2022. Het idee van samen vieren maakt alles de moeite waard.”

Eerder maakte de organisatie van Roadburn de komst van onder andere Ulver, Alcest en Sólstafir bekend. Evenals de curators van deze 2022-editie. Voor Roadburn 2022 zijn er nog een beperkt aantal tickets verkrijgbaar. Festivalgangers die alleen de vrijdag of de zaterdag willen gaan hebben geen geluk, deze tickets zijn reeds uitverkocht. Heb je nog je ticket van 2020? Deze is automatisch geldig voor 2022!

Roadburn 2022

Roadburn is de Europese leider in de undergroundfestivalscene voor zware muziek. Jaarlijks trekt het zo’n 4.500 muziekfanaten van over de hele wereld naar de Brabantse stad Tilburg. Het festival wordt georganiseerd over meerdere podia met Poppodium 013 als hart.

Het festival laat zich niet binden door genres en is voor zowel gevestigde artiesten als nieuwkomers een hoogtepunt op de tourschema’s. Roadburn is een festival dat grenzen wil verleggen, artiesten een podium wil bieden om zichzelf uit te dagen en samen te werken met andere artiesten.

In 2020 werd het festival tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen uitgeroepen tot het beste festival van Nederland.

Locatie: Tilburg, Nederland

Datum: 21 t/m 24 april 2022

Tickets: gekochte tickets van 2020 zijn geldig, een klein aantal tickets zijn nu in de verkoop.

meer informatie vind je op de website.