Coachella 2022 maakt line-up bekend

Courtesy of Coachella

Coachella 2022 heeft de volledige line-up bekendgemaakt! Na een aantal jaar afwezigheid hoopt het festival dit jaar weer groots terug te komen. Aan de line-up ligt het in ieder geval niet. Onder andere Harry Styles, Stromae en Doja Cat zijn toegevoegd aan het affiche.

Eerdere geruchten over Billie Eilish, Ye West en Swedish House Mafia zijn ook bevestigd. Alle drie de artiesten zijn terug te zien op het affiche van het Amerikaanse festival. Eilish sluit de zaterdag af, en West is de headliner voor zondag. Harry Styles sluit de eerste dag van het festival af, namelijk de vrijdag.

Ondanks dat er veel nieuwe artiesten in de line-up staan, zijn er toch een paar gelijkenissen met de affiches van de afgelaste edities. Zo waren Flume en Disclosure bijvoorbeeld ook al bevestigd voor 2021. Check de volledige line-up van het festival hieronder op de poster.

Coachella 2022 voor gevaccineerden

In augustus 2021 kwam AEG, de één na grootste concert- en festivalorganisator van de Verenigde Staten, met een nieuwe regel. Vanaf oktober 2021 zijn hun festivals alleen nog maar te bezoeken door volledig gevaccineerde mensen. Omdat Coachella ook door hen wordt georganiseerd, geldt deze regel ook voor dit festival.

AEG-voorman Jay Marciano zegt: “We snappen dat sommigen dit een dramatische stap zullen vinden, maar het is de enige juiste.”. De festivalorganisator verwacht weerstand, maar gaat er vanuit dat ze “uiteindelijk aan de juiste kant van de geschiedenis zullen staan en doen wat het beste is voor artiesten, fans en werknemers.” Met hun pro-actieve houding hoopt het bedrijf Amerikanen te stimuleren zich te laten vaccineren. Hoe deze regel uiteindelijk uit gaat pakken voor Coachella, gaan we in april zien.

Coachella Logo

Coachella 2022

Locatie
Verenigde Staten
Indio, Verenigde Staten
Datum 15-24 april 2022
Line-up
Ye
Billie Eilish
Harry Styles
Tickets Niet meer beschikbaar.