Coachella 2022 maakt line-up bekend

378
Courtesy of Coachella

Coachella 2022 heeft de volledige line-up bekendgemaakt! Na een aantal jaar afwezigheid hoopt het festival dit jaar weer groots terug te komen. Aan de line-up ligt het in ieder geval niet. Onder andere Harry Styles, Stromae en Doja Cat zijn toegevoegd aan het affiche.

Eerdere geruchten over Billie Eilish, Ye West en Swedish House Mafia zijn ook bevestigd. Alle drie de artiesten zijn terug te zien op het affiche van het Amerikaanse festival. Eilish sluit de zaterdag af, en West is de headliner voor zondag. Harry Styles sluit de eerste dag van het festival af, namelijk de vrijdag.

Ondanks dat er veel nieuwe artiesten in de line-up staan, zijn er toch een paar gelijkenissen met de affiches van de afgelaste edities. Zo waren Flume en Disclosure bijvoorbeeld ook al bevestigd voor 2021. Check de volledige line-up van het festival hieronder op de poster.

Coachella 2022 voor gevaccineerden

In augustus 2021 kwam AEG, de één na grootste concert- en festivalorganisator van de Verenigde Staten, met een nieuwe regel. Vanaf oktober 2021 zijn hun festivals alleen nog maar te bezoeken door volledig gevaccineerde mensen. Omdat Coachella ook door hen wordt georganiseerd, geldt deze regel ook voor dit festival.

AEG-voorman Jay Marciano zegt: “We snappen dat sommigen dit een dramatische stap zullen vinden, maar het is de enige juiste.”. De festivalorganisator verwacht weerstand, maar gaat er vanuit dat ze “uiteindelijk aan de juiste kant van de geschiedenis zullen staan en doen wat het beste is voor artiesten, fans en werknemers.” Met hun pro-actieve houding hoopt het bedrijf Amerikanen te stimuleren zich te laten vaccineren. Hoe deze regel uiteindelijk uit gaat pakken voor Coachella, gaan we in april zien.

Billie Eilish

Billie Eilish / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Billie Eilish is een 19-jaar oude Amerikaanse zangeres. Ze is slechts veertien jaar oud als in 2015 haar eerste single ‘Ocean Eyes’ uitkomt. In 2017 breekt ze (terwijl ze pas zestien is) door met het nummer ‘Bored’ wat op de soundtrack van Netflix serie 13 Reasons Why terecht komt. 

In 2019 begint Eilish definitief de wereld te veroveren met hits als ‘when the party’s over’, ‘lovely’ en ‘idontwannabeyouanymore’. Bij een doorbraak horen natuurlijk ook festivals en daarvan heeft Billie er al een boel gezien. Zo stond ze in 2019 op onder andere LowlandsLollapalooza BerlinTinderbox en Pukkelpop. In juli 2021 kwam haar nieuwste album Happier Than Ever uit en in 2022 gaat zij op wereldtour.

Coachella 2022

Courtesy of Coachella – Roger Ho @ Coachella 2017

Coachella is een van de meest populaire festivals van de wereld. Het festival is vrijwel altijd al uitverkocht voordat de eerste namen bekend zijn. Op het laatste affiche stonden onder andere Tame Impala, Ariana Grande en Childish Gambino. Over een aantal maanden lijken Billie Eilish, Ye West en Swedish House Maffia hun opwachting te mogen maken op de 2022-edities.

  • Locatie: Indio, De Verenigde Staten
  • Datum: 15-17 april en 22-24 april
  • Tickets: Uitverkocht
  • Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.

Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken