‘Coachella 2022 strikt Billie Eilish en Ye West als headliners’

456
Foto: rodrigoferrari via Flickr

Volgens Variety strikt Coachella 2022 Billie Eilish en Ye West als headliners. Eerder had het festival al bevestigd dat de reünie van Swedish House Maffia een stop maakt in Californië. Oorspronkelijk zouden Rage Against The Machine, Travis Scott en Frank Ocean een festivaldag afsluiten.

Het is nog even wachten op de officiële bevestiging van het Amerikaanse festival. Het lijkt er in ieder geval op dat we (een deel van de) headliners voor komende editie al weten. Billie Eilish moet de headliner op de zaterdag worden. Ye West verschijnt op de zondag van het festival. Het is voor beide artiesten de tweede keer dat ze op het festival staan. Eerder bevestigde Coachella 2022 Swedish House Maffia al. Hierbij is het nog niet duidelijk of zij een headliner zijn of ergens lager op het affiche verschijnen.

Coachella en de coronapandemie

Coachella kon net als veel andere grote festivals de afgelopen jaren geen doorgang vinden. In januari 2020 maakt Coachella Travis Scott, Rage Against The Machine en Frank Ocean bekend. Vanwege de coronapandemie kon die editie niet doorgaan. De organisator achter het festival liet in een eerder statement weten dat enkel volledig gevaccineerden het festival nog kunnen bezoeken.

Afgelopen zomer maakte het festival bekend dat Travis Scott niet gaat terugkeren op het festival. Dit komt door een incident op zijn eigen festival, Astroworld Festival, waar slachtoffers vielen. Frank Ocean zou zijn optreden in 2023 komen inhalen. Nu lijkt ook Rage Against The Machine komende lente geen acte de présence te geven. Het festival is nog op zoek naar een derde headliner. Kendrick Lamar en Tyler, the Creator bedankten voor deze eer.

Coachella 2022

Courtesy of Coachella – Roger Ho @ Coachella 2017

Coachella is een van de meest populaire festivals van de wereld. Het festival is vrijwel altijd al uitverkocht voordat de eerste namen bekend zijn. Op het laatste affiche stonden onder andere Tame Impala, Ariana Grande en Childish Gambino. Over een aantal maanden lijken Billie Eilish, Ye West en Swedish House Maffia hun opwachting te mogen maken op de 2022-edities.

  • Locatie: Indio, De Verenigde Staten
  • Datum: 15-17 april en 22-24 april
  • Tickets: Uitverkocht
  • Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.

Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Lana Del Rey naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.