Nostalgiefestival When We Were Young voegt derde datum met identieke line-up toe

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Het Amerikaanse festival When We Were Young voegt een derde datum toe. Ook op 29 oktober 2022 kun je in Las Vegas jeugdherinneringen ophalen tijdens optredens van o.a. My Chemical Romance en Paramore.

Op 18 januari 2022 presenteerde Live Nation nostalgiefestival When We Were Young op 22 oktober 2022. Eén dag met tientallen bands die menig millennial terugbrengt naar diens tienerjaren. Wat enerzijds natuurlijk erg mooi is, maar anderzijds worden we flink geconfronteerd door de naam van het festival.

Toch wist de nostalgie te winnen. Binnen de kortste keren was het festival uitverkocht en werd er een tweede datum toegevoegd. Een dag later, op 23 oktober 2022, vindt het festival voor de 2e keer plaats met exact dezelfde line-up.

De organisatie weet van geen ophouden, want nu ook deze dag is uitverkocht, is de derde dag aangekondigd. Deze vindt een weekend later plaats op 29 oktober met bijna volledig hetzelfde affiche. Op 29 oktober wordt Wolf Alice vervangen door Alex G en zal La Dispute niet optreden.

Verder op het festival staan:

 • My Chemical Romance
 • Paramore
 • A Day To Remember
 • Avril Lavigne
 • Bright Eyes
 • Bring Me The Horizon
 • Jimmy Eat World
 • 30H!3
 • Acceptence
 • AFI
 • Alex G (29 oktober)
 • Alkaline Trio
 • Anberlin
 • Armor For Sleep
 • Atreyu
 • Bayside
 • Black Veil Brides
 • Boys Like Girls
 • Car Seat Hardest
 • Dance Gavin Dance
 • Dashboard Confessional
 • Four Year Strong
 • Glassjaw
 • Hawthorne Heights
 • Horrorpops
 • I Prevail
 • Ice Nine Kills
 • jxdn
 • Kittie
 • Knocked Loose
 • La Dispute (22&23 oktober)
 • Lil Huddy
 • Maine
 • Manchester Orchestra
 • Mayday Parade
 • Meet Me @ The Altar
 • Mom Jeans
 • Motionless In White
 • Neck Deep
 • Nessa Barrett
 • Palaye Royale
 • Pierce The Veil
 • Poppy
 • Prentiss
 • PVRIS
 • Royal & The Serpent
 • Saosin
 • Senses Fail
 • Silverstein
 • Sleeping With Sirens
 • State Champs
 • Story of the Year
 • Taking Back Sunday
 • The All American Rejects
 • The Garden
 • The Linda Lindas
 • The Red Jumsuit Apparatus
 • The Ready Set
 • The Starting Line
 • The Story So Far
 • The Used
 • The Wonder Years
 • Thursday
 • TV Girl
 • We The Kings
 • Wolf Alice (22&23 oktober)

My Chemical Romance

My Chemical Romance
Photo: Warner Music

My Chemical Romance is een Amerikaanse Poppunkband die in 2001 is ontstaan. Een jaar later, in 2002 werd het eerste album uitgebracht genaamd I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love. Vier jaar later bracht de band hun derde en meest bekende album: The Black Parade. Het vierde en laatste album Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys dateert alweer uit 2010.

Zes jaar nadat de band in 2013 uit elkaar ging, kondigden ze aan weer te gaan optreden. Op 20 december 2019 speelden de Amerikanen een reünieshow in Los Angeles. De tour die daarop zou volgen in het Verenigd Koninkrijk, Japan Australia moest worden afgezegd vanwege het coronavirus. In 2022 zijn ze terug verschillende shows in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Amerika, Nieuw Zeeland en Australië.

When We Were Young 2022

When We Were Young is op 18 januari 2022 in het leven geroepen. Doordat er voornamelijk bands staan waar vele millennials tijdens hun middelbare school-tijdperk naar luisterde, wordt het festivals ook wel gezien als het ultieme nostalgiefestival. Het is ook geen worden dat het festival binnen de kortste keren wist uit te verkopen. Met als gevolg dat het festival in totaal drie keer wordt georganiseerd in oktober 2022 met elke keer (vrijwel) dezelfde line-up. Onder andere My Chemical Romance, Paramore en Bring Me The Horizon staan op het affiche.

 • Locatie: Las Vegas Festival Grounds, Amerika
 • Datum: 22, 23 & 29 oktober 2022
 • Tickets: Tickets zijn vanaf 31 januari te koop en kosten €217,31 ($244,99)
 • Meer informatie vindt je terug op de site van het festival.

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel