Buitenfestivals vanaf 25 februari weer toegestaan zonder vaccinatie- of testverplichting

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Vanavond volgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen. We wisten al dat voor evenementen boven de 500 man een testverplichting (1G) zou gaan gelden. Nu blijkt dat buitenlocaties uitgezonderd zijn van die regels. Buitenfestivals worden daarmee weer vrij toegankelijk.

Dat meldt de NOS op basis van Haagse bronnen. Daarmee lijkt er eerder dan verwacht groen licht te zijn voor het festivalseizoen.

Eerder werd al bekend dat de verplichting om anderhalve meter afstand te houden en de mondkapjesplicht vervallen. Ook worden openingstijden verlaat tot 01:00 uur. Die eindtijd verdwijnt vervolgens volgende week ook.

Hoewel het goed nieuws is voor de buitenlocaties, zorgt het ook voor een extra nare smaak voor de clubs en concertzalen. Zij zijn straks de enige die nog aan een beperking vastzitten (1G), terwijl er wel weer volgepakte kroegen en voetbalstadions komen.

Praat mee over dit laatste nieuws via het Festileaks Festival Forum.