Bekijk tributes aan Taylor Hawkins van onder andere Elton John, Coldplay, Sam Fender en vele anderen

Photo: Andrew Ogilvy

Afgelopen zaterdag kwam het trieste nieuws naar buiten dat Foo Fighters drummer Taylor Hawkins op 50-jarige leeftijd is overleden. Veel artiesten brachten afgelopen weekend een tribute uit aan Hawkins. Bekijk hieronder de tien eerbetonen.

Taylor Hawkins was geliefd onder veel artiesten en fans. Daarom brachten veel artiesten afgelopen weekend een ode uit aan de overleden drummer. Waaronder onder andere Slash, Elton John, Liam Gallagher, Stevie Nicks, Miley Cyrus en nog vele anderen. Hieronder hebben we even een aantal van deze eerbetonen op een rij gezet.

Slash

Tijdens zijn optreden op Hard Rock Live in Orlando sprak Slash zich uit over het verlies van Taylor Hawkins. Hij speelde met Miles Kennedy samen het nummer ‘Starlight’ als eerbetoon. Daarbij zei hij de volgende woorden: “I’m sure most of you are aware that we lost a really close friend of ours last night, Taylor Hawkins. First of all, he was a great fucking guy – a fucking sweetheart. He was a really good friend and a kick-ass drummer.”

Elton John

Tijdens zijn optreden in Des Moines, Lowa droeg Elton John zijn nummer ‘Don’t Let the Sun Go Down On Me op aan Hawkins. Hij zei daarbij het volgende: “I was so shocked because he played on my Lockdown sessions album, and he was one of the nicest people you could ever meet and one of the greatest drummers — a true musician who loved all sorts of music and loved life.”

Coldplay

Ook Coldplay droeg het nummer ‘Everglow’ op aan de overleden drummer tijdens de show in het BBVA Stadium In Monterrey. Chris Martin vertelde dat de band vlak voordat ze het podium opgingen het droevige nieuws hoorde van het overlijden van Hawkins.

Stevie Nicks

Stevie Nicks plaatste zaterdag een bericht en foto’s met Taylor Hawkins op Instagram. Daarin staat een gedicht dat ze heeft geschreven voor Taylor en vertelt ze over haar vriendschap met de drummer.

Liam Gallagher

Liam Gallagher eerde Hawkins met het nummer ‘Live Forever’ tijdens zijn optreden in de Royal Albert Hall in Londen afgelopen zaterdag. Hij zei daarbij tegen het publiek het volgende: “I dedicate this last song to the one and only Taylor fucking Hawkins. This is for you, brother.”

Miley Cyrus

Voordat ze het podium op ging postte Miley Cyrus een tweet dat haar optreden op Lollapalooza Brazilië een eerbetoon is aan Taylor Hawkins. Daarbij schreef ze “the most bad ass dude I know who would want me to shine and sing LOUD for the love of rock n roll!’. Tijdens haar optreden gaf ze een speech waarin ze verteld over haar vriendschap met Taylor Hawkins. Ze zong het nummer ‘Angels Like You’ als eerbetoon aan de drummer.

Sam Fender

Sam Fender bracht tijdens zijn optreden in Glasgow. Op het podium is een foto te zien van Taylor Hawkins waaronder 1972-2022 staat. Na afloop van de show werd het nummer ‘My Hero’ van de Foo Fighters gedraaid.

Royal Blood

Ben Thatcher van Royal Blood bracht een ode aan Taylor tijdens zijn drumsolo zaterdagavond in Birmingham.

Genesis

Ook de zoon van Phill Collins bracht tijdens het optreden in de O2 in Londen een eerbetoon aan de overleden drummer. Op de foto die hij op Instagram heeft geplaatst zijn de woorden “For Taylor, Thank you. Rest In Peace’ te zien.

Wolfgang van Halen

Wolfgang van Halen speelde tijdens de show met zijn band Mammoth het nummer ‘My Hero’ van de Foo Fighters. Daarbij zei hij het volgende: “He was a hero to me, and a hero to all of us, and a hero to countless people, so we feel this is necessary. Rest in peace, Taylor. We love you”