Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins (50) overleden

Taylor Hawkins of the foo fighters by Oxfordshire and London based photographer Andrew Ogilvy

Taylor Hawkins, de drummer van de Amerikaanse band Foo Fighters, is op 50-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt de band op hun Twitter-pagina.

De charismatische drummer van de rockband is op vrijdag 25 maart op 50-jarige leeftijd overleden. De band heeft via hun socialemediakanalen laten weten aan de fans dat ze gebroken zijn door het verlies van Hawkins. Het volledige statement is hieronder te lezen.

Geplande optredens

Het overlijden van Hawkins komt als een verrassing. Foo Fighters stond afgelopen weekend nog op de Chileense en Argentijnse versie van Lollapalooza. Op de dag van het overlijden van de drummer zou de band eigenlijk een headline-show geven op het Colombiaanse Estéreo Picnic Festival. Deze ging logischerwijs niet door en het festival stond stil bij de tragische gebeurtenis. Zondag 27 maart zou de band de Braziliaanse Lollapalooza afsluiten.

Foo Fighters zijn altijd een graag geziene gast op de festivals. De groep had vooralsnog geen geplande optredens staan in Nederland of België deze zomer. In 2018 gaven Taylor Hawkins, Dave Grohl en hun bandgenoten nog een spectaculair optreden op Pinkpop. Een jaar eerder waren ze dagafsluiter op Rock Werchter 2017.

Photo credit: Brantley Gutierrez

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband. Dave Grohl richtte de band in 1994 op na het uiteenvallen van Nirvana door de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk haar eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog negen albums. De band is een graag geziene gast op festivals met ware anthems als ‘The Pretender’, ‘Everlong’, ‘Monkey Wrench’ en ‘Walk’.

In 2021 kwam het tiende studioalbum, Medicine at Midnight, uit. In 2022 leek de band klaar voor het festivalseizoen. Tot op 25 maart het noodlot toeslaat en drummer Taylor Hawkins plotseling overlijdt. Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen dit heeft voor de shows die in de zomer plaatsvinden.