UB40 en Goldband bij eerste lading namen Parkpop 2022

Bospop 2018 line-up
Photo: Louise Vos / Festileaks

De eerste namen voor Parkpop 2022 zijn een feit. Onder andere UB40 ft. Ali Campbell en Gold band zijn de eerste acts op het affiche. Het festival vindt plaats op 12 juni 2022.

Naast UB40 maakt de organisatie van Parkpop 2022 nog vijf andere artiesten bekend. Onder meer Froukje en Goldband zijn ook van de partij. De volledig lijst vind je hieronder. Daarnaast maakt het festival ook zijn datum bekend: omcirkel 12 juni maar in je agenda want dan viert het evenement zijn 40 jarig bestaan.

Eerder wist de organisatie al te vertellen dat het festival een nieuwe locatie krijgt. Zo vindt het komende zomer plaats op het Malieveld, het centrum van Den Haag. Een toegangsticket heb je niet nodig, het festival is namelijk helemaal gratis.

  • UB40 ft. Ali Campbell
  • DI-RECT
  • MAAN
  • Kevin & The Animals
  • Froukje
  • Goldband

UB40

UB40 is een reggae groep afkomstig uit het Engelse Birmingham. Je kan ze vooral kennen van onder meer deze hits “Red Red Wine” en ”I Got You Babe”. De heren hebben maar liefst twintig studioalbums op hun naam staan. Het laatste album Bigga Baggariddim kwam vorig jaar in juni uit. Komende zomer kun je ze onder meer aan het werk zien op Parkpop.

Parkpop 2022

Parkpop is het grootste gratis festival van Nederland. De veertigste editie vindt komend jaar plaats. Normaal begint het festival op de laatste zondag van juni, maar is dit jaar anders. Daarnaast krijgt het festival ook een nieuwe locatie. De afgelopen jaren traden onder andere Ronnie Flex, De Jeugd van Tegenwoordig en Jett Rebel op. Dit jaar zijn onder meer UB40, Froukje en Goldband op de afspraak.

  • Locatie:Malieveld, Den Haag
  • Datum: 12 juni
  • Tickets: gratis
  • Meer informatie vind je terug op de festivalwebsite.