Parkpop vanaf 2021 van het Zuiderpark naar het Malieveld

Parkpop gaat vanaf 2021 plaatsvinden op het Malieveld. Het jaarlijkse familiefestival werd de afgelopen veertig jaar altijd in het Zuiderpark in Den Haag gehouden.

De belangrijkste reden voor het verschuiven van de locatie is de bereikbaarheid. “Iedereen kent het Malieveld, het ligt centraal, het is goed bereikbaar. Dus Parkpop verhuist naar het Malieveld”, vertelt festivaldirecteur Guus Dutrieux aan Omroep West. Het Malieveld geldt als uitstekende locatie voor muziekevenementen. In 2019 gaf P!nk nog een concert op het Malieveld. Het doel is om in de toekomst een groter publiek te bereiken. Het Malieveld biedt de kans om Parkpop nog grootser plaats te laten vinden “zonder het Haagse gevoel te verliezen”. “We gaan Parkpop de komende jaren nog steviger op de kaart zetten in het Nederlandse festivallandschap”, kondigt Dutrieux aan. Het programma wordt later bekendgemaakt. Dutrieux laat weten dat sommige namen die voor 2020 gepland stonden, er ook in 2021 zullen staan.

De essentie van Parkpop gaat niet veranderen; het blijft een gratis familiefestival. De sfeer voor de tweehonderdduizend bezoekers die op het festival afkomen, blijft hetzelfde. “Die intimiteit creëren we hier ook wel. De sfeer zit vooral in de opbouw en de programmering van het festival”, zegt de festivaldirecteur. Het Malieveld is weliswaar kleiner dan het Zuiderpark, maar dat maakt voor het aantal bezoekers niet uit. Het feit dat het een gratis familiefestival is, zorgt ervoor dat mensen gemiddeld tweeënhalf uur blijven. “Je kan hier tussen de vijftig- en tachtigduizend mensen kwijt. De bezoekers komen niet allemaal tegelijkertijd. Het publiek bij gratis festivals komt en gaat.”

Parkpop 2021

Parkpop is het grootste gratis festival van Nederland. De veertigste editie vindt komend jaar plaats op het Malieveld in Den Haag. Normaal begint het festival op de laatste zondag van juni, maar dit jaar is dat 13 juni. De afgelopen jaren traden onder andere Ronnie Flex, De Jeugd van Tegenwoordig en Jett Rebel op.

De avond van tevoren is er vaak Parkpop Saturday Night, een avond met veel grotere artiesten waarvoor je wél een kaartje moet kopen. Voor de jubileumeditie in 2021 is daar nog niks over bekend, net als over het programma van Parkpop zelf. Voor meer informatie kun je op de website van het festival terecht.

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Kendrick Lamar naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Lorde.

Meer van Ruben